HUDLETTER TRENEREN: Et fotball-EM uten Portugal kan høres kjedelig ut. Men ifølge José Bosingwa har landslagssjef Paulo Bento så dårlig innflytelse på spillerne at de kan bli slått ut av Bosnia-Hercegovina. Foto: AP Photo / Paulo Duarte / Scanpix
HUDLETTER TRENEREN: Et fotball-EM uten Portugal kan høres kjedelig ut. Men ifølge José Bosingwa har landslagssjef Paulo Bento så dårlig innflytelse på spillerne at de kan bli slått ut av Bosnia-Hercegovina. Foto: AP Photo / Paulo Duarte / ScanpixVis mer

Bosingwa hudfletter landslagssjefen

- Føler meg krenket og respektløst behandlet.

Et fotball-EM uten Portugal kan høres kjedelig ut. Men ifølge José Bosingwa har landslagssjef Paulo Bento så dårlig innflytelse på spillerne at de kan bli slått ut av Bosnia-Hercegovina.

Portugal møter Bosnia-Hercegovina til den første av to omspillskamper om EM-plass på bortebane fredag. Chelsea-backen Bosingwa er ikke med og er ikke særlig optimistisk før dobbeltkampen.

- Det smerter meg å si det, men så lenge Paulo Bento er landslagstrener, spiller jeg ikke for Portugal, sier Bosingwa.

Bento hevder på sin side at han utelot høyrebacken fra troppen fordi spilleren ikke nådde opp verken «følelsesmessig» eller «mentalt». Bosingwa fnyser av kritikken og påpeker at Bento ikke var et godt forbilde da han selv var landslagsspiller.

- Jeg føler meg krenket og respektløst behandlet. Jeg fatter ikke hva treneren mener. Jeg er stolt over det jeg har levert for Portugal. Det står i motsetning til Bento, som både følelsesmessig og mentalt falt helt igjennom i EM 2000, sier Bosingwa.

Episoden han viser til var da Bento under EM for 11 år siden klappet til dommeren i semifinalen mot Frankrike og ble utestengt av UEFA i seks måneder.

- Nå har Bento pekt meg ut som den neste han ønsker å ødelegge. Han tar ikke vare på spillerne, legger Chelsea-backen til.

Fra før har Real Madrid-forsvareren Ricardo Carvalho trukket seg fra landslaget fordi Bento behandlet ham respektløst.

Portugal kom noe overraskende på 2.-plass bak Danmark i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Blir laget slått ut mot bosnierne, vil det være katastrofe for landet som tok sølv i 2004.

(NTB)