Bosnia skapte 0 sjanser på 90 minutter

Tyrkia til EM med 1-0 i Istanbul.

Tyrkia - Bosnia 1-0.

(Dagbladet.no): I 43 minutter levde Norges EM-håp. Samtidig som Steffen Iversen la på til 3-0 for Norge i Malta, fikk Tyrkia den forløsende scoringen i Istanbul - akkurat da frustrasjonen over håpløse avslutninger var i ferd med å melde seg hos tyrkerne.

Nihat Kahveci trengte tre sjanser før Bosnias bestemann, keeper Adnon Guso, måtte gi tapt.

De bosniske forsvarerne ble trukket inn mot eget mål, mens Kahveci trakk seg utover. Da pasningen kom hadde han skaffet seg tid og rom til å dempe ballen, før han kontrollert bredsidet ballen i det lengste hjørnet fra 7-8 meter.

Dermed kunne Tyrkia gå i garderoben med senkede skuldre og en svært fortjent ledelse.

Utover i 2. omgang ble det klarere og klarere at håpet om bosnisk poeng bare var fjern ønsketenkning. For Bosnia var ikke bare tamme framover - de var komplett ufarlige. Så liten var angrepsviljen at det var fristende å tro at bosnierne allerede hadde resignert.

Tyrkia med full kontroll

I løpet av 90 minutter skapte ikke Bosnia en eneste sjanse - mens Tyrkia fortsatte å pepre Bosnia-keeper Guso.

AVGJØRELSEN: Alle gode ting var tre for Nihat Kahveci, som til slutt overlistet Bosnias desiderte bestemann, Adnon Guso. Det målet var tilstrekkelig til å sikre Tyrkia EM-plassen. Foto: AFP
AVGJØRELSEN: Alle gode ting var tre for Nihat Kahveci, som til slutt overlistet Bosnias desiderte bestemann, Adnon Guso. Det målet var tilstrekkelig til å sikre Tyrkia EM-plassen. Foto: AFP Vis mer

Nihat Kahveci fikk kjempemulighet nummer fire etter en snau time, da han parkerte to bosniere og skjøt i nettveggen alene med keeper.

Med få unntak foregikk alt spillet på Bosnias banehalvdel, og både Tuncay Sanli og Hamit Altintop var fryktelig nær å punktere kampen fullstendig - om den da ikke allerede var det.

Sanli misset alene med Guso, mens Altintop traff metallet med en frisparkkanon.

Det betydde lite at kampens meget gode dommer, Eric Braamhaar fra Nederland, la til tre minutter. Bosnia var uansett like giftige som en hageslange, og Rüstu Recber har nok sjelden hatt en roligere kveld mellom stengene. Spørsmålet er om Bosnia ikke evnet å angripe - eller om de rett og slett ikke var interessert.

Norges 4-1-seier mot Malta ble betydningsløs. Tyrkia drar til Østerrike og Sveits sammen med Hellas til sommeren.

Vi må bli hjemme - igjen.

<B>KYSS OG KLEM:</B> Tyrkia var overlegne mot Bosnia.