Bosnia sparket landslagssjefen etter tap mot Israel

- Det var full enighet i styret.

SPARKET: Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken. Foto: AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC / NTB Scanpix
SPARKET: Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken. Foto: AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken.

Etter nederlaget ligger Bosnia nest sist i kvalifiseringsgruppe B etter en katastrofalt dårlig start i kvalifiseringen. Dermed var det slutt for landslagstreneren også, da dommeren blåste for kampslutt i Israel-kampen.

- Det var full enighet i styret i Det bosniske fotballforbundet om å avsette Susic, het det i en uttalelse fra det bosniske forbundet mandag.

Susic var under voldsomt press allerede før kampen etter et sjokkerende og overraskende 1-2 tap hjemme for Kypros, og 59-åringen økte ikke verdien sin etter uavgjort mot Wales og Belgia heller.

Han overtok som landslagssjef i 2009 og klarte å få Bosnia kvalifisert til VM i sommer. Det var første gang landet ble med i en stor mesterskapsturnering som uavhengig nasjon.

Laget ble slått ut etter gruppespillet i VM, og da falt også landslagstrenerens popularitet voldsomt. Nå er han ferdig for godt.

Det er foreløpig ikke sagt noe om hvem som kommer til å overta jobben hans med det bosniske fotballandslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer