Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bosnia sparket landslagssjefen etter tap mot Israel

- Det var full enighet i styret.

SPARKET: Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken. Foto: AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC / NTB Scanpix
SPARKET: Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken. Foto: AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC / NTB Scanpix Vis mer

Bosnias 0-3 tap i EM-kvalifiseringen borte mot Israel har fått store konsekvenser for landslagssjef Safet Susic. Han fikk sparken.

Etter nederlaget ligger Bosnia nest sist i kvalifiseringsgruppe B etter en katastrofalt dårlig start i kvalifiseringen. Dermed var det slutt for landslagstreneren også, da dommeren blåste for kampslutt i Israel-kampen.

- Det var full enighet i styret i Det bosniske fotballforbundet om å avsette Susic, het det i en uttalelse fra det bosniske forbundet mandag.

Susic var under voldsomt press allerede før kampen etter et sjokkerende og overraskende 1-2 tap hjemme for Kypros, og 59-åringen økte ikke verdien sin etter uavgjort mot Wales og Belgia heller.

Han overtok som landslagssjef i 2009 og klarte å få Bosnia kvalifisert til VM i sommer. Det var første gang landet ble med i en stor mesterskapsturnering som uavhengig nasjon.

Laget ble slått ut etter gruppespillet i VM, og da falt også landslagstrenerens popularitet voldsomt. Nå er han ferdig for godt.

Det er foreløpig ikke sagt noe om hvem som kommer til å overta jobben hans med det bosniske fotballandslaget.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media