Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bosnier senket Milan

Salihamidzic avgjorde femmåls-thriller.

(Dagbladet.no): Tidligere i dag kom nyheten om at Ronaldinho nærmer seg en overgang til AC Milan. Fjorårets Champions League-vinner har langtfra hatt noen god sesong, og i kveld viste de at de kan trenge brasilianerens tjenester, da gikk de på enda et tap.

Juventus\' Hasan Salihamidzic er sjelden mannen som skaper de store overskriftene, men på Stadio Olimpico ble han den store helten da «Den gamle damen» snudde 1-2 til 3-2-seier.

- En stor kamp. Vi spilte akkurat slik vi ønsket, sa Juve-trener Claudio Ranieri etter kampen.

Scoret mot gamleklubben 

Tidlig så det lyst ut for gjestene fra motebyen. Etter at et passivt forsvar lot Alessandro Del Piero gi hjemmelaget en tidlig ledelse, før Filippo Inzaghi to minutter senere satte inn utlikninga mot gamleklubben.

Det var de sort- og hvitstripede som dominerte kampen, men det var altså Milan som scoret igjen. Og nok en gang var det Inzaghi som kunne strekke armene i været.

Milan tok initiativet i kampen, og en volley fra Kaká trak fram det beste i Gianluigi Buffon for å hindre scoring.

I stedet gikk lagene til pause med like mange scoringer.

MATCHVINNER: Hasan Salihamidzic (t.v.) feirer den avgjørende scoringa med Vincenzo Iaquinta. Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Scanpix
MATCHVINNER: Hasan Salihamidzic (t.v.) feirer den avgjørende scoringa med Vincenzo Iaquinta. Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Scanpix Vis mer

Juve-dominans

Milans keepervikar Zeljko Kalac reddet Trezeguets knallharde redning på mesterlig vis, men kunne ikke hindre Salihamidzic i å sette inn returen.

Juventus dominerte spillet også i andre omgang, og en feberredning av Kalac, oppofrende forsvarsspill og en misbrukt sjanse av Juve-innbytter Stendardo holdt bortelaget inne i kampen.

Og da Milans Bonera fikk rødkortet for en hodeløs takling på Mohamed Sissoko halvveis i omgangen ble det spill mot ett mål. Inzaghi ble tatt av banen for å fylle rommet etter stopper Bonera, og Milan var egentlig aldri i nærheten av å ta seieren hjem.

Tam sluttspurt

Lenge så det ut til å ende med poengdeling, men ti minutter før slutt headet Salihamidzic inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Milan kastet alle mann framover i en desperat jakt på en utlikning i sluttminuttene, men i stedet var det hjemmelaget som kom nærmest, da Kalac hindret Del Piero i å bli kampens tredje tomålsscorer.

Med seier har Juventus koblet et lite grep om bronseplassen i Serie A. I det seks kamper gjenstår ligger laget fem poeng foran Fiorentina, og ni foran Milan på femte, som i tillegg bare har fem resterende kamper.

image: Bosnier senket Milan

- Tapet har gjort situasjonen vanskeligere for oss, men vi kommer til å kjempe videre for mesterligaspill, sa Milan-trener Carlo Ancelotti.

KONTRAST: Filippo Inzagi feirer sitt 1-2-mål med Daniele Bonera, men kampen ble ødelagt for de rødsorte etter sistnevntes utvisning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media