Bot for Myggen

BERLIN (Dagbladet): - Var Erik Mykland en feilinvestering? Spørsmålet stilles stadig oftere i München-avisene. Myggens og Vidar Riseths klubb TSV 1860, med tilnavnet Løvene, herjes av sin verste krise på lang tid.

Etter at han ble utvist under 0-5 cup-nederlaget mot Bochum i forrige uke, har Myggen (29) fått en bot på mellom 8000 og 10000 mark (inntil 41000 kroner).

Det eksakte beløpet vil verken klubben eller enda mindre Myggen selv uttale seg om.

Myggen er i øyeblikket totalt ute av form og sliter i tillegg med en leggskade.

Frustrasjonen gjør ham enda tausere enn til vanlig.

- Jeg kunne ha mangt å si, men gjør det ikke, var Myggens knappe kommentar da Dagbladet i går forsøkte å få hans kommentar til sin egen form og situasjonen i laget.

Hard kritikk

- Min konklusjon er at han var en feilinvestering, sier sportsredaktør Oliver Griss i München-avisa Abendzeitung, som følger 1860 fra dag til dag.

Slik var ikke kommentarene da Myggen kom til München før sesongstart. Han og landslagsveteranen Thomas Hässler ble hyllet som den mest kreative midtbaneduoen i Bundesligaen.

Nå mener kritikerne at Myggen gjemmer seg altfor mye bak Hässler i stedet for å ta initiativ framover på banen.

At Myggen ikke vil snakke med journalistene i München, gjør ikke situasjonen lettere for ham.

Han får trolig likevel sjansen når 1860 i kveld møter italienske AC Parma til returkamp i UEFA-cupen hjemme på Olympiastadion.

Skjebneoppgjør

Dette skjebneoppgjøret må Vidar Riseth (28) stå over, siden han ikke er klarert for internasjonale kamper for klubben som foreløpig har ham på lån fra Celtic.

Også Riseth har opplevd en brå nedtur i løpet av sine fire Bundesligakamper for 1860. Etter den første kampen, ble han belønnet med en plass på ukas lag i storavisa Bild. Etter lørdagens 0- 4-fadese borte mot Köln, ble han gjort ansvarlig for minst ett av baklengsmålene.

I ligaen har Løvene spilt ni kamper uten seier.

I HARDT VÆR : Erik Mykland har fått bot for det røde kortet han pådro seg i cupkampen mot Bochum.