Bøtelagt for buing mot kongen

Barcelona og Athletic Bilbao.

BØTELAGT:  Athletic Bilbao og Barcelona er bøtelagt etter at de buet under det spanske nasjonalsangen.  Foto: NTB Scanpix
BØTELAGT: Athletic Bilbao og Barcelona er bøtelagt etter at de buet under det spanske nasjonalsangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to klubbene har fått bøter etter at klubbenes supportere overdøv den spanske nasjonalsangen og buet mot landets konge, Felipe VI, under cupfinalen.

Barcelona må betale rundt 600 000 norske kroner, mens Bilbao må ut med rundt 160 000 kroner. «Oppførsel som siktet mot å omforme et sportslig arrangement til en scene for politiske ytringer gjennom intolerante handlinger», er grunnlaget for bøtene fra de spanske myndighetene.

I tillegg er det foreslått å bøtelegge det spanske fotballforbundet, arrangøren av finalen, med over en million kroner.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Barcelona har allerede uttalt at de vil anke avgjørelsen. Klubben kommer fra den spanske regionen Catalonia, som kjemper for å bli en egen stat. Det samme gjør Baskerland, der Athletic Bilbao har tilholdssted.

Den spanske cupfinalen måtte spilles på Barcelonas hjemmearena Camp Nou. Real Madrid ville ikke låne ut banen sin til de to lagene i finalen på grunn av de politiske stridighetene. Oppgjøret endte med 3-1-seier for Barcelona.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer