Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøtelagt for nazirop etter playoff-kamp

Simunic straffet av kroatisk domstol.

 BØTELAGT:  Den kroatiske landslagsspilleren Josip Simunic er bøtelagt drøyt 25.000 kroner etter at han kom med et nazirop etter omspillskampen mot Island i VM-kvalifiseringen tirsdag. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB Scanpix
BØTELAGT: Den kroatiske landslagsspilleren Josip Simunic er bøtelagt drøyt 25.000 kroner etter at han kom med et nazirop etter omspillskampen mot Island i VM-kvalifiseringen tirsdag. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB Scanpix Vis mer

Den kroatiske landslagsspilleren Josip Simunic er bøtelagt drøyt 25.000 kroner etter at han kom med et nazirop etter omspillskampen mot Island i VM-kvalifiseringen tirsdag.

Etter kampslutt ropte Simunic «For hjemlandet», mens tilskuerne svarte «Klare». Det er et kjent kamprop fra Ustasja-regimet, som styrte Kroatia under 2. verdenskrig.

En kroatisk domstol ila Simunic 25.000 kuna (27.000 kroner) i bot for oppførselen hans.

- Han er klar over at det symboliserer den offisielle hilsenen fra tiden med Kroatias totalitære regime, og at det representerer en rasistisk ideologi, heter det i en uttalelse fra domstolen.

Australskfødte Simunic sier han ikke mente noe galt med ropet.

- Som en kroat som er født utenfor mitt hjemland, assosierer jeg hjemstedet mitt med kjærlighet, varme og positiv kamp, alt det vi viste ute på banen for å komme til VM, sier Simunic.

Kroatia tok seg til VM med 2-0 sammenlagt mot Island.

(NTB)