SIKRET AVANSEMENT: Rosenborgs Erik Botheim sørget for 1-0-seier til Norge mot Albania, tirsdag. Det ga avansement til eliterunden i mars. Her etter vinnermålet mot Tromsø på Lerkendal tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SIKRET AVANSEMENT: Rosenborgs Erik Botheim sørget for 1-0-seier til Norge mot Albania, tirsdag. Det ga avansement til eliterunden i mars. Her etter vinnermålet mot Tromsø på Lerkendal tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

U19 EM-kvalifisering:

Botheim-mål ga U19 avansement

Norge fikk også hjelp av Ukraina.

Rosenborgs Erik Botheim scoret kampens eneste mål i EM-kvalifiseringen mot Albania. Det gjorde at G19-landslaget er videre til eliterunden i mars neste år.

Avansementet kom takket være Ukrainas 4-1-seier over Slovakia. Norge tapte 1-2 for slovakene, men vant med samme sifre over Ukraina. Dermed gikk ukrainerne og nordmennene videre fra puljen.

Det var etter en drøy halvtimes spill at Botheim fant nettet Det er det norske G18-landslaget som spiller, men det er om en plass til UEFAs G19-EM til neste sommer det spilles om.