Botinov knyttet til blodfunn

En attest som tilhører bronsevinneren på OL-tremila, Mikail Botvinov, er funnet i huset med blodoverføringsutstyr som østerrikerne brukte under OL. - Naturmedisin, hevder landsslagssjefen.

- Vi vet ikke om Botvinov var involvert i dette. Vi vet bare at han etterlot attesten, og at den senere ble funnet sammen med blodutstyret, sier Cathy Priestner Allinger, sportssjefen i Salt Lake City-OL.

Landslagssjefen Walter Mayer innrømmer at han selv har utført blodbehandling på enkelte av østerrikske løperne. Metoden består i å tappe blod fra løperne, utsette blodet for intens UV-stråling og tilsette vitaminer for deretter å føre blodet tilbake i årene til løperne.

- Dette er jo bare normal naturmedisin. Hvis dette er forbudt, så er all slik alternativ medisin forbudt, uttaler Mayer til VG.

I går ble det funnet brukte blodposer og annet blodoverføringsutstyr i et hus som det østerrikske langrennslandslaget brukte under OL i Salt Lake City.

KNYTTET TIL FUNNET: En attest med navnet til Mikhail Botvinov ble funnet sammen med blodoverføringsutstyr i et hus østerrikerne brukte under OL.