Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Botsgang til OL-legen

I går ba Gerhard Helskog alvorlig syke Kjell Eystein Røkke om unnskyldning etter beskyldningene i «Rikets tilstand» om at legen skal ha bestilt doping til OL i 1994.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet i går sa Kjell Eystein Røkke at han er bitter etter de alvorlige og feilaktige påstandene han ble utsatt for i TV2-programmet. Som den eneste i «Rikets tilstand» som ble beskyldt for noe, og nevnt med navn, reagerte han kraftig på at Gerhard Helskog og TV2-redaktør Kåre Valebrokk presterte å unnlate hans navn i rekka av unnskyldninger på TV fredag. I går fikk Røkke endelig besøk av en angrende Helskog.

- Sindig og raus

- Jeg har vært hos Kjell Eystein Røkke og bedt om unnskyldning. Mer ønsker jeg ikke å referere fra samtalen, sa Helskog til Dagbladet i går ettermiddag. Men etter å ha tenkt seg om, røpet den hardt pressede pressemannen likevel noe av stemningen i møtet dem imellom.

- Jeg kan si såpass at han er en sindig og raus mann.

- Betyr dette at Røkke likevel ikke vil forfølge saken rettslig, slik han tidligere har sagt?

- Nei, nei, det har ikke jeg sagt. Mitt ærend var utelukkende å be om unnskyldning, og, som nevnt, ønsker jeg ikke å fortelle noe mer om hvordan samtalen forløp, sier Gerhard Helskog.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Kjell Eystein Røkke i går.

Sliten Helskog

TV2-journalisten er tydelig sliten etter de siste dagers hardkjør mot seg og sitt program. Mot slutten av samtalen med Dagbladet sa han høflig, men bestemt at han ville slå av mobiltelefonen og ikke være tilgjengelig utover kvelden fordi han hadde behov for «å puste ut litt».

- Jeg vil ikke si noe om hvordan jeg har det. Mitt følelsesliv er ikke riktig fokus. Jeg skal utelukkende fokusere på den feilen jeg har gjort, og gjøre hva jeg kan for å rette den opp igjen.

Helskog synes ikke han får for hard medfart.

- Omfanget av kritikken mot meg skal være det andre synes er riktig og nødvendig, sier han, og er nådeløs på egne vegne:

- Det er heldigvis ikke ofte norske journalister klarer å bomme så forferdelig som vi har gjort.

I samtale med sjefredaktør Valebrokk i går fikk Helskog bekreftet han skal på skjermen i et nytt «Rikets tilstand» onsdag.

UNNSKYLD, UNNSKYLD, UNNSKYLD: Gerhard Helskog startet med å beklage skandaleprogrammet «Rikets tilstand» fredag. I går var turen kommet til OL-legen Kjell Eystein Røkke. - Han er en raus mann, sier programleder Helskog.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!