TAKKER: Lewis Hamilton gir Valtteri Bottas et klapp på skulderen etter at finnen slapp ham forbi til seier i Russlands GP. Foto: AP Photo/Sergei Grits/NTB scanpix
TAKKER: Lewis Hamilton gir Valtteri Bottas et klapp på skulderen etter at finnen slapp ham forbi til seier i Russlands GP. Foto: AP Photo/Sergei Grits/NTB scanpixVis mer

Hamilton vant Russland GP - Formel 1

Bottas måtte slippe forbi lagkameraten til seier - Hamilton vant i Russland

McLarens Valtteri Bottas så ut til å vinne Russland Grand Prix, men kjørte til side før målstreken og ga seieren til stallkamerat Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel var tredjemann i Sotsji, men Ferrari-føreren har 50 poeng opp til Hamilton i VM-sammendraget.

Hamilton tok sin 70. seier i karrieren, men seieren var kommer til å bli husket for at han fikk passere lagkamerat Bottas etter 25 av 53 runder. Det var lagledelsen som bestemte det. Fram til da hadde Bottas ledet fra pole, men finnen måtte ta til takke med andreplass.

Hamilton er i rute til sin femte VM-tittel med bare fem løp igjen. Briten kan klare seg med fire tredjeplasser og en andreplass, eller bedre, for å sikre seieren.

- Risiko

Mercedes hadde vunnet samtlige fire tidligere løp i Sotsji, inkludert Hamiltons seirer i 2014 og 2015, men det var Bottas som så ut til å bli seierherre søndag.

- Vi hadde en risiko med Lewis som hadde et problem med dekket, så jeg måtte gjøre dette for å sikre seieren, sa Mercedes' taktiske sjef James Vowles til en irritert Bottas.

- En vanskelig dag. Et godt resultat for laget, men personlig tok jeg det tungt, som alle så, sa Bottas etter å ha snakket med Hamilton.

- Lewis kjemper om sammendraget, så vi har alltid en plan, men sånn er det, la han til.

Japan neste

Hamilton roset lagkameraten for hans holdninger etter å ha vunnet sitt femte løp av de siste seks.

- Det var virkelig en vanskelig dag. Valtteri gjorde en kjempejobb hele helgen og var virkelig en gentleman som lot meg passere, sa Hamilton.

- Jeg kan forstå hvor vanskelig det var for ham, men han gjorde en fantastisk jobb i dag. Han fortjent å vinne.

Neste løp er Japans Grand Prix 7. oktober