STANG UT: Det har vært mye stang ut for Raheem Sterling på landslaget. Her fra sommerens VM, sammen med Tottenham-spiller Dele Alli. Foto: NTB/Scanpix
STANG UT: Det har vært mye stang ut for Raheem Sterling på landslaget. Her fra sommerens VM, sammen med Tottenham-spiller Dele Alli. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Spania - England klokka 20.45 i kveld

Bøtter inn mål for klubblaget, men har ikke scora på over 1100 dager for landslaget

Før brydde han seg ikke om å være en målscorer. Det har endret seg, og nå tror Raheem Sterling selv at tørken på landslaget snart er over.

Raheem Sterling har bøtta inn mål for Manchester City de to årene. Men på landslaget har det vært langt ifra samme uttelling. Man må faktisk så langt tilbake som til 9. oktober 2015. Over tre år, eller avskrekkende 1102 dager har gått siden forrige gang Sterling var målscorer i en landskamp.

Med 27 kamper og over 1800 spilleminutter siden sist landslagsscoring, har ikke akkurat det hjulpet på populariteten til den tidligere Liverpool-spilleren. Han har i flere år vært hakkekyllingen til den engelske tabloidpressen, og fikk også ordentlig gjennomgå før årets VM-sluttspill i Russland.

I et intervju med britiske Daily Mail, sier Citys nummer sju at han vet at det er på høy tid at målkontoen for «Three Lions» åpnes igjen.

- Det viktigste akkurat nå er å fortsette å være en trussel foran mål, og å fortsette og komme til sjanser, sier Sterling.

Var ikke interessert i å være en målscorer

Sterling forteller at han ikke alltid har tenkt som en målscorer, og at han heller ikke var interessert i å være en.

- Da jeg var yngre var jeg ikke særlig interessert i å score målene. Det jeg brydde meg om var hvordan jeg så ut med ballen i beina, og å vise at jeg hadde gode ferdigheter. Men nå har jeg innsett at ingen husker det fine du gjør ute på banen. Det handler kun om effektivitet og det du kan bidra med for laget, fastslår 23-åringen.

- Etter hvert som jeg blir eldre og utvikler meg, skjønner jeg at jeg må fortsette å prøve og være så effektiv som mulig foran mål. Spesielt på landslaget, for jeg trenger å komme i gang med scoringene her også, fortsetter Sterling i intervjuet.

Og at han har kommet seg oftere i scoringsposisjon viser også tallene. 22 av de 23 målene han satte inn for Manchester City forrige sesong kom innenfor 16-meteren.

- Jeg er mye mer selvsikker i og rundt feltet nå enn tidligere. Jeg har troa på at målene vil komme for England også, som de har gjort for City.

- Jeg tror på meg selv, sier Sterling, som får sjansen til å snu den vonde trenden allerede nå i kveld. Da gjester England Spania til dyst i Nations League. Avspark er klokka 20.45.