Bowyer fikk smekk på tre millioner

Britisk rekordbot for slåssing.

(Dagbladet.no): Slagene mot lagkamerat Kieron Dyer blir meget kostbare for Newcastles Lee Bowyer.

I ettermiddag bekrefter Newcastles hjemmeside at 28-åringen får en bot på seks ukelønner, den maksimale pengestraffen klubben kan gi.

Ifølge engelske aviser tilsvarer boten mellom 200 og 250 000 pund, eller opp mot tre millioner kroner. Aldri tidligere har en britisk fotballspiller fått en større bot av sin klubb.

Den tidligere Leeds-stjernen får med bota nærmest all skyld for sammenstøtet.

Newcastle melder at straffen kommer etter at Bowyer var inne på teppet hos styreformann Freddy Shepherd i dag. Også manager Graeme Souness var på krisemøtet.

Dyer frikjennes av Newcastle. Klubben støtter nå England-spilleren i forsøket på å oppheve hans røde kort etter Bowyer-klammeriet. Hvis de lykkes kan Dyer spille i semifinalen i FA-cupen mot Manchester United neste helg.

- Begge spillerne har fått en rettferdig behandling, og klubben støtter Kieron Dyers appell til det engelske fotballforbundet, melder Newcastle.

For Bowyers del kunne det gått enda verre. I går gikk den britiske spillerforeningen PFA ut med varsel om at spilleren risikerer sparken for oppførselen i 0-3-tapet mot Aston Villa lørdag.

PÅ TEPPET: Lørdag kveld måtte Kieron Dyer og Lee Bowyer møte pressen sammen med manager Graeme Souness. I dag var duoen på teppet til styreformannen i Newcastle. Foto: SCANPIX/AP
PÅ TEPPET: Lørdag kveld måtte Kieron Dyer og Lee Bowyer møte pressen sammen med manager Graeme Souness. I dag var duoen på teppet til styreformannen i Newcastle. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Med boten beholder Bowyer kontrakten i Newcastle, og Souness hevder at spillerne har lagt krangelen bak seg.

- De har snakket sammen i helgen, og klarte å le godt av alt sammen. De angrer på det som skjedde, men prøver nå å glemme saken, sier Souness.

Episoden er ennå ikke helt ferdigbehandlet. Politiet etterforsket hendelsen, og kan ilegge Bowyer ytterligere straff.

I tillegg kan FA sikte spillerne for å ha brakt sporten i vanry for opptrinnet på St. James\' Park. Dermed risikerer de bøter og minst tre kampers karantene.

- Vi skal studere dommerrapporten i løpet av mandagen, sier en FA-talsmann.

VENNER IGJEN: Slik framsto Bowyer og Dyer for fotografene etter dagens møte i Newcastle.