Bowyer stoppet av fansen

Opprop på internett stoppet overgangen.

(Dagbladet.no): Den mildt sagt skandalombruste midtbanespilleren Lee Bowyer er uønsket i Newcastle etter at han slo ned Kieron Dyer i en ligakamp forrige sesong. Dermed er rekken av interesserte Premier League-klubber som ønsker hans tjenester lang.

Og ifølge Birmingham Citys nettsider var det nettopp Birmingham som sto forrest i køen. Til fansen sa sitt.

Uønsket i klubben

I et opprop på internett sa fansen klart fra at Lee Bowyer var uønsket i klubben. Og da var plutselig ikke Bowyer så interessert i overgangen heller. Til Birmingham-eieren David Sullivans store sorg:

- Spilleren har sagt at han ikke vil gå til en klubb han ikke er ønsket i, sier Sullivan til nettsida.

- Nå ser det ut som om vi kommer til å gå glipp av en fantastisk fotballspiller på grunn av en liten minoritet blant fansen. Jeg er helt knust, fortsetter han.

Ifølge Birmingham FC er det mindre enn én prosent av klubbens offisielle medlemmer som har skrevet under på oppropet mot Bowyer. Likevel er det nok til at spilleren ikke lenger ønsker seg til Birmingham.

Omstridt

Bakgrunnen for underskriftskampanjen er rettssaken blant annet Bowyer var i da han som Leeds-spiller var tiltalt for å ha bnaket opp en asiatisk student etter en fuktig bytur. Bowyer ble frikjent, men rasiststempelet har hengt over ham siden den gangen.

- Jeg er ingen rasist, har aldri vært det, og kommer aldri til å bli det, sa Bowyer etter frikjennelsen. Uten at så veldig mange har trodd ham på det.

Birmingham har sikret seg den finske landslagsspissen Mikael Forssell før neste sesong, og manager Steve Bruce hadde Bowyer på en soleklar andreplass på ønskelista.

Ifølge Birminghams nettside har ikke Bruce gitt opp håpet om å overtale Bowyer til å signere for klubben.

GJORDE OPP: Lee Bowyer og Kieron Dyer tok hverandre i hånda og gjorde opp etter at de slåss under en ligakamp forrige sesong. Men Bowyer er uønsket i Newcastle etter episoden. Nå vil ikke fansen i Birmingham ha ham heller.