Bowyer ute mot Vålerenga

Lee Bowyer felles av papirtrøbbel foran Uefacupkampen i Oslo torsdag.

(Dagbladet.no): Newcastle melder på sin hjemmeside 27-åringen neppe blir klarert for spill mot Vålerenga i 3. rundekampen på Ullevaal torsdag.

Årsaken er at det europeiske fotballforbundet fortsatt mener midtbanespilleren har seks kamper igjen å sone av en karantene.

Det på tross av at den tidligere Leeds-spilleren har stått over alle Newcastles seks Champions League- og Uefacupkamper i fjor høst. Men det hjelper ikke så lenge Newcastle, i samråd med det engelske fotballforbundet, ikke førte opp Bowyer på lista over spillere i E-cupen i fjor høst.

Dermed mener Uefa at han ikke var aktiv som spiller i det tidsrommet. Og at han derfor må sone, nå som han er på Newcastles offisielle spillerliste igjen.

Newcastle melder at klubben jobber på spreng for å få Bowyer klarert, men at kampen mot Vålerenga trolig kommer for tidlig. Klubben fikk nei fra Uefa i dag, etter at de oppdaget brøleren i før jul og appellerte.

- Klubben mener fortsatt at spilleren, som ikke har gjort noe galt, blir behandlet spesielt urettferdig. Utestengelsen hans blir nå i realiteten fordoblet, skriver Newcastle i pressemeldingen.

Bowyer har vært lenge ut med en hofteskade, men var friskmeldt til helga kamp mot Middlesbrough. Han fikk bare seks minutter. Den tidligere England-spilleren har ikke spilt en hel ligakamp siden 29. november.

STEMPLET MOTSPILLER I ANSIKTET:</B> Som Leeds-spiller ble Lee Bowyer utestengt i seks kamper etter oppgjøret mot Malaga i Uefacupen i januar 2003.