TILBAKE I MANESJEN:  Bjørn Petter Ingebretsen på Marienlyst stadion i Drammen mandag.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TILBAKE I MANESJEN:  Bjørn Petter Ingebretsen på Marienlyst stadion i Drammen mandag. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

«BP» tilbake på Godset-benken etter privat drama:
– Jeg er i fyr og flamme!

 Bjørn Petter Ingebretsen er endelig tilbake på Strømsgodset-benken etter et lettere hjerteinfarkt. Nå skal 49-åringen tilbake for fullt.

Strømsgodset-treneren ble rammet av hjerteinfarkt i midten av juni og har siden vært sykemeldt. Infarktet inntraff da han var på topptur med familien og gjorde at han til slutt ble innlagt på Rikshospitalet.

Nå, seks uker senere, er den populære treneren endelig tilbake.

– Formen er veldig fin. Jeg har følt at jeg kunne jobbe i flere uker nå, men jeg har blitt holdt tilbake av legene, sier han til NTB mens han går over Marienlyst-kunstgresset hvor han endelig skal stå på sidelinjen og lede laget igjen.

Han sier han har savnet Strømsgodset-miljøet og at han har samlet opp enormt med overskudd og energi mens han har vært ute.

– Jeg er i fyr og flamme. Det bobler nesten over her, forteller han.

Skal tilbake som før

«BP» kaller det hele udramatisk og påpeker at infarktet var genetisk og at det hadde kommet uansett. Nå skal han tilbake på benken, men må ta det litt rolig i startfasen.

– Jeg skal rett tilbake slik det var før, men jeg må styre meg litt hvis jeg blir sliten. Ellers skal alt tilbake som det var før. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og nå får vi også gode treningsuker etter at vi ikke er med i europaligaen, forteller han.

Stoler på støtteapparatet

Ingebretsen sier det ikke har vært noe stas å måtte se laget spille kamp uten å kunne påvirke noe fra hans vanlige plass på trenerbenken. Han sier imidlertid at han har et godt trenerapparat og at det i så måte har vært beroligende.

Selv ikke da laget spilte mot Sønderjyske i europaligakvalifisering i det som utviklet seg til å bli en meget nervepirrende kamp hvor Godset til slutt røk etter å ha sluppet inn mål i annen ekstraomgang, var han nevneverdig stresset.

– Neida, jeg var veldig rolig. Jeg er en rolig person.

Ingebretsen er klar til å lede laget mot Stabæk søndag. Strømsgodset tapte 0-2 for Lillestrøm i forrige serierunde.

(NTB)