- Bra å vinne på dårlig dag

Men ingen får ta av i Viking.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking-spillerne traff bakken igjen med et brak etter å ha blitt løftet til skyene med storspill mot Brann i cupen. For mot Start var Viking igjen et middelmådig lag, som dog stakk av med alle tre poengene.

- Vi vant på en dårlig dag, og må være fornøyd med det, sier trener Uwe Rösler.

Han har vært opptatt av å få spillerne ned på jorda etter den overbevisende Brann-seieren. Lokalaviser har skrevet flere Viking-spillere inn i landslagstroppen etter cupkampen mot Brann.

- Landslagsplass får du etter å ha prestert på høyt nivå over lang tid. Mine spillere er fortsatt i utvikling. Det er sensasjonelt at vi nå står med 27 poeng, mener Viking-treneren, som ikke vil spekulere i hvor høyt på tabellen Viking kan sikte i år.

Både Jone Samuelsen, Ragnvald Soma, Børre Steenslid og Iven Austbø er blitt nevnt som mulige menn for Åge Hareide i høst. Mot Start var kvartetten langt fra landslagsklasse.

Vikings nøkkelspiller Allan Gaarde jubler også mest over poengene, og glemmer spillet mot Start.

- Vi skjønte at det ville bli vanskelig å følge opp storkampen mot Brann. Vi la et stort press på oss sjøl. Men vi hadde da brukbar kontroll mot Start, sjøl om vi ikke sprudlet. Vi burde ha utnyttet kontringene i andre omgang bedre. Men vi merket at det var en ekstra

viktig kamp for Start, de kjempet godt, sier Gaarde.

ARBEIDSSEIER: Søren Berg og Nikolai Stokholm bidro til en solid arbeidsseier for Viking over Start i går. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
ARBEIDSSEIER: Søren Berg og Nikolai Stokholm bidro til en solid arbeidsseier for Viking over Start i går. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Viking er ubeseiret hjemme i årets serie. Nå ønsker Allan Gaarde at laget skal vise tenner også på utebane.

- Vi vil ha poeng med oss hjem fra bortekamper. Men ingen kamper er lette i serien, vi må skjerpe oss for hver eneste motstander, kampen om poengene blir hard i høst, smiler dansken.