- Bra at Lance misset den gule

Astana-sjefen liker at presset er på Saxo Bank.

GOD STEMNING? Alberto Contador, Lance Armstrong og de andre Astana-rytterne imponerte på gårsdagens lagtempo, men var et tidel unna å sikre Lance den gule trøya i Tour de France. Det synes imidlertid sjefen var helt greit. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
GOD STEMNING? Alberto Contador, Lance Armstrong og de andre Astana-rytterne imponerte på gårsdagens lagtempo, men var et tidel unna å sikre Lance den gule trøya i Tour de France. Det synes imidlertid sjefen var helt greit. Foto: SCANPIX/AP/Christophe EnaVis mer

Følg femte etappe direkte i livestudio fra kl. 12.45!

(Dagbladet.no): Lance Armstrong var et tidel fra å overta den gule trøya i Tour de France i går, da Astana-laget fosset inn til seier på lagtempoetappen i Montpellier.

Det ville vært den foreløpige kronen på et imponerende comeback fra syv ganger sammenlagt-vinner Armstrong, men Astana-direktør Johan Bruyneel mener det er en fordel for laget at amerikaneren akkurat ikke klarte det.

- Jeg tror det er bra for oss å ikke ha den gule, for da er presset fortsatt på Saxo Bank og Cancellara, sier belgieren ifølge Bikeradar.com.

- Etter tre år med pensjonisttilværelse ville det vært litt av en melding fra Lance å sitte i gul trøye, det ville vært veldig symbolsk. Men fra vårt ståsted er det trolig bedre at han ikke har den.

Slo tilbake mot uro- spekulasjonene
Etter flere dager med spekulasjoner rundt indre uro i Astana-leiren viste laget stort samhold og styrke da de dro hverandre inn til temposeier i går, 40 sekunder foran sammenlagtleder Fabian Cancellaras Saxo Bank.

Lance Armstrong skrøt av sine lagkamerater i går, og tonen så ut til å være god - i det minste på podiet etter etappen. Kanskje ikke så rart med tanke på at laget nå har fire mann blant de fem beste rytterne i sammendraget.

FORNØYD: Astana-direktør Johan Bruyneel er naturlig nok tilfreds med fire av sine beste blant de fem øverste på Tour-resultatlista.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
FORNØYD: Astana-direktør Johan Bruyneel er naturlig nok tilfreds med fire av sine beste blant de fem øverste på Tour-resultatlista.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours Vis mer

- Jeg hadde aldri trodd vi kunne ta inn 40 sekunder på Saxo Bank, for de har et sterkt lag. Men de har lagt ned mye jobb de siste to dagene, og betalte for det. Jeg er veldig fornøyd med etappeseiren, jeg tror det er veldig bra for lagmoralen, dette var lagarbeid der alle led sammen for å nå det samme målet, sier Johan Bruyneel.

Har overtak på favorittene
Positivt for Astana var det også at sammenlagtfavoritter som Denis Mentsjov og Cadel Evans tapte mye tid i går.

- Det er veldig bra, vi kan sikre oss et godt overtak på alle de andre favorittene. Vi har halvannet minutt på både Sastre og Andy Schleck, og vi har nesten tre minutter på Evans, fastslår Bruyneel.

- Hovedmålet for dagen var å ha alle favorittene våre med, og ta tid på alle de andre. Det var målet vårt, å vinne tid på rivalene og ikke ha noen ulykker. Med en gang vi så vi hadde en mulighet (på den gule trøya, journ.anm.) kjempet vi for den, men vi prioriterte det ikke tidligere, ettersom vi ikke ville risikere en velt eller trøbbel med organiseringen mot slutten, sier sportsdirektøren.

I dag fortsetter Tour de France med femte etappe fra Cap d'Agde til Perpignan, en forholdsvis flat etappe med to kategori 4-stigninger, som vil gi gode muligheter for sprinterne før fjellene venter.