- Bra det ikke sto tilskuere der

Petter Solberg mistet bremsene rett før et hopp.

JYVÄSKYLÄ /OSLO (Dagbladet.no): Petter Solberg har hatt problemer med bilen gjennom hele Rally Finland.

På SS 14 kunne det gått riktig ille.

Halvveis ut på den 14 kilometer lange etappen skulle Petter bremse ned før et hopp. Da merket han at bilen ikke hadde bremser.

- Jeg hadde full gass på sjette gir. Det var flaks at det ikke sto noen tilskuere der, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

Petter mistet altså bremsene og måtte bremse på giret resten av de sju kilometerne. Det førte til at han tapte stort og kjørte inn 19,5 sekunder bak ledende Marcus Grönholm.

Petter holder fortsatt 5. plassen i sammendraget.

- Jeg har hatt problemer med bilen i hele dag. Nå har vi fått justert på bremsene og jeg er klar for å fighte igjen, sier Petter.

Problemer hele dagen 

STYREVANSKER: Petter Solberg sleit med overstyring på dagens første fartsprøve. Etter noen justeringer har han fått opp farta. Foto: Daniel Sannum Lauten
STYREVANSKER: Petter Solberg sleit med overstyring på dagens første fartsprøve. Etter noen justeringer har han fått opp farta. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Gårsdagen startet heller ikke problemfritt for Petter Solberg. Sammen med mekanikerne hadde han fått rettet opp den mørbankede subaruen i løpet av natta. På startstreken til Rally Finlands SS 10 grytidlig i går morges, så bilen ut som ny.

Men det var bare på overflaten at alt var som det skulle. Petter rapporterte at bilen overstyrte for mye, melder Subaru-teamet på sin hjemmeside SWRT.com.

Han tapte omkring 20 sekunder til konkurrentene i toppen. Sebastien Loeb vant fartsprøven, og tok inn 3,5 sekunder på sammenlagtleder Marcus Grönholm.

- Denne morgenen har ikke vært veldig god. Jeg tapte mye tid på den første fartsprøven på grunn av oppsettet, sier Petter.

Før SS 11 fikk Petter justert fjæring og dempere på bilen, og det hjalp på styringen. Han kom på delt femteplass, bare 4,1 sekund bak Grönholm, som var raskest.

SS 12 ble en opptur for Petter. Han ble nummer to, for andre fartsprøve på rad på nøyaktig samme tid som Markko Märtin, og 7,3 sekunder bak Grönholm, som fortsetter å dominere på hjemmebane.

- Vi gjorde noen endringer, og etter det virket det som ting var bedre på de neste to fartsprøvene. Dekkene er bra, men jeg får fortsatt ikke bilen til å gå raskt nok, akkurat som på fredag. Men det er bare såvidt over halvveis i rallyet, og vi vil forsøke å gjøre flere endringer som bør hjelpe, sier Petter Solberg.


Storebror Henning Solberg tapte mer enn ett minutt da hans Ford Focus stanset på startstreken på SS 11. Henning tapte en plass i sammendraget på problemene og falt ned til tiende.

STOPPET PÅ STARTSTREKEN: Henning Solbergs Ford ble stående på startstreken på SS 11. Henning tapte over et minutt før han fikk motoren i gang.