- Bra EM-test

Luis Figo og David Beckham viste fram sine kvaliteter, og begge lag fikk hver sin scoring. Dermed ble det poengdeling i Portugal i natt. - Vi hadde sjanser og spilte bra, sier Beckham.

Første omgang var ikke noe mer enn grei fotball. Mye kriging på midtbanen og mange sjanser, spesielt til Portugal, men dårlige avslutninger.

- Jeg synes vi klarte oss bra mot EM-vertene. Det ser bra ut med tanke på sommeren, sier Englands kaptein.

Hjemmelaget åpnet best med høyt tempo og hardt press på England.

Luis Figo hadde et bra skudd allerede etter fem minutter, og skapte mange muligheter gjennom hele kampen.

Mangler spiss

Portugiserens midtbanesjef var i det hele tatt veldig god gjennom hele kampen, som var hans landskamp nummer 100. Han startet mange angrep, la opp til målsjanser og driblet engelskmennene rundt.

Men selv om Portugal vant sjansestatistikken med hele 6- 2 i første omgang, klarte de ikke å omsette dem til mål. EM-vertslaget lider klart under mangel på en målscorer.

England gikk på med en helt annen glød etter pause, og etter bare to minutter fikk de uttelling for det.

David Beckham la inn et av sine kjente og presise innlegg fra høyrekanten. Ledley King sto klar på kloss hold og satt ballen i nettet med sitt høyre kne. Portugals Miguel burde dekket opp King, men innbytteren ble for svak mot Tottenham-spilleren.

- Ledley King var veldig god i dag. Han gjorde kloke valg og fant riktige løsninger. Jeg er gledelig overrasket, sier Alan Shearer til Skysports.

Vakkert frispark

Portugal ga seg ikke. Like etter scoringen var de frampå med et farlig skudd. David James sto for langt ute og famlet febrilsk etter ballen, men glapp den bakover mot eget nett. Bare en våken Wayne Bridge, som reddet på streken, hindret utligning.

James hadde ikke sin beste dag i buret. Etter 70 minutter tok Pauleta et vakkert frispark fra 20 meter, og skrudde den rett inn i nærmeste hjørne. James kastet seg litt for seint, og kunne tatt ballen.

Mange bytter på slutten av kampen ødela mye av lagenes spill og rytme.

Og begge lag så i grunnen ut til å være fornøyd med ett mål hver og uavgjort.

KAMPFAKTA

Vennskapskamp

Portugal- England 1- 1 (0- 0).

Mål: 0- 1 Ledley King (47), 1- 1 Pauleta (70).

KVELDENS KONGE: Ledley King jubler etter å ha sendt England i ledelsen mot Portugal. Wayne Rooney (t.h.) var også god på et England-lag som måtte kjempe hardt for å klare uavgjort.
KOMPISER: Real Madrid-stjernene Luis Figo og David Beckham fikk vist seg fram.