Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bra for norsk hockey

Selv om Storhamar regjerer alene på topp, er ikke generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Terje H. Jørgensen, bekymret for at dette vil bli en trend i norsk ishockey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storhamar er suverent best serien, 15 poeng foran Stjernen, men generalsekretæren mener norsk ishockey er sikre på at de andre lagene jevner ut forskjellen.

-  Jeg tror serien i Norge egentlig er jevnere enn på mange år. Framover vil vi se flere lag i toppen, for det jobbes godt med unge spillere i mange klubber. Norske hockey blir bedre og bedre, og det baseres mer på de norske spillerne, sier Jørgensen.

Storhamar har hevdet seg i toppen i norsk ishockey lenge, men først i år har de vært suverene.-  Det er tvilsomt at vi vil få se en slik storhetsperiode innen hockey som Rosenborg hadde i norsk fotball. Jeg tror ikke spranget er så stort som det ser ut som. Derimot tror jeg at vi vil se en kvalitetsendring hos mange lag framover,sier Jørgensen.

Negativt

Med både U18, U20 og A-laget med i A-VM, er de norske ishockeylandslagene med og kjemper blant verdens beste hockeynasjoner.

-  Selvfølgelig hadde det vært mer spennende med en jevn serie, og poengmessig er det negativt at Storhamar er så mye bedre, men for norsk hockey tror jeg det er positivt. Hadde vi ikke visst hvorfor Storhamar var så mye bedre, hadde det vært et problem, men vi vet at de har en bedre og bredere stall, derfor vinner de, konstaterer Ishockeypresident Bjørn Ruud.

Gullet i boks

Det var topp mot bunn da Storhamar besøkte Manglerud/Star i UPC-ligaen i går, og ikke overraskende vant Storhamar 5-2. Stor stall og bedre trening, mener Storhamar-kaptein Mads Hansen er årsaken til årets utklassing.

-   Målet er å være et topplag, og vi har muligheten til å være det. Vi har gjort det bra i år, men lag har gått på smeller før, forteller Hansen etter matchen.

På 24 matcher har Storhamar tapt bare to matcher, og spenningen rundt gullet er for lengst borte.-   Seieren smaker bedre når kampene er jevne, men vi er jo glade for å vinne, sier Hansen.

SUVERENE: Pål Johnsen og Storhamar er suverene i årets ishockeyserie. Her fastsetter Johnsen sluttresultatet 5-2 over Manglerud/Star.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!