- Bra for oss at England misset EM

RBK-spillerne lover Chelsea kamp.

LUQA (Dagbladet.no): Vidar Riseth (5 poeng på Dagblad-børsen) gjorde grovarbeidet som tillot Per Ciljan Skjelbred (7 poeng) å levere en knalldebut og Steffen Iversen (7 poeng) å score tre mål.

Da Norge banket svake Malta 4-1 onsdag, var de tre rosenborgerne Norges kanskje beste menn. Det lover godt før trønderlaget tar imot Chelsea på Lerkendal neste uke.

- Vidar var solid, Per leverte en kjempekamp, Alexander (Tettey) spilte bra sist og sjøl føler jeg meg i god form, oppsummerer Steffen Iversen for Dagbladet.no.

- Bra at England mislyktes

Derfor er han overbevist om at det utrolige kan skje, nemlig at Rosenborg går videre fra mesterligaens gruppespill allerede før siste kamp (mot Schalke 04) er spilt.

- Det kan fort skje! I litt dårlig vær på Lerkendal skal Chelsea få en skikkelig utfordring, lover angriperen.

Dessuten tror han at onsdagens hendelse på engelsk hjemmebane vil tale i Rosenborgs favør.

- For oss er det bra at England mislyktes med å nå EM. Nå vil det bli mye styr og mas om å gjenreise nasjonens stolthet, og det kan påvirke oppladningen deres, mener Litj-Ivers.

TREFFSIKKER: Da det løsnet for Steffen Iversen på onsdag, løsnet det skikkelig - og han puttet tre. Det lover bra foran Rosenborgs kamp mot Chelsea. Foto: CORNLIUS POPPE/SCANPIX
TREFFSIKKER: Da det løsnet for Steffen Iversen på onsdag, løsnet det skikkelig - og han puttet tre. Det lover bra foran Rosenborgs kamp mot Chelsea. Foto: CORNLIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Chelsea får ingen lett match på Lerkendal, det kan jeg love, konkluderer den tidligere englandsproffen.

- Chelsea skal få det tøft

Også Vidar Riseth har merket seg at både de norske og utenlandske av RBKs landslagsspillere presterte godt denne midtuka.

- For oss er disse gjennomkjøringene svært viktige. Det holder ikke med bare trening som forberedelse foran et møte med Chelsea, vet den rutinerte spilleren.

Nordtrønderen mener RBK-ernes landslagsspill lover godt foran møtet med Avram Grants mannskap.

- De skal få det tøft, forsikrer også han.

John Carew fikk ikke med seg kampen mellom hans to tidligere klubber, Valencia og Rosenborg, men han er likevel klar på at trønderlaget kan kvalifisere seg for kvartfinale.

- Å slå Valencia borte var en veldig bra prestasjon. De er jo fortsatt et av de beste spanske lagene, sier Aston Villa-proffen til Dagbladet.no.

- Bra for oss at England misset EM

- RBK får det så klart vanskelig mot Chelsea, men de kan klare det. Helt klart.

VIKTIGE LANDSKAMPER: Vidar Riseth sier at landskampene har vært viktige for rosenborgerne, som oppkjøring til Chelsea-kampen.