MYE RART MED ARMSTRONG: Johan Kaggestad mener at dagens Floyd Landis-intervju er bra for sykkelsporten. - Jeg merker stor forskjell fra tidligere år og nå. Rytterne blir raskere slitne enn de gjorde før, sier Kaggestad til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
MYE RART MED ARMSTRONG: Johan Kaggestad mener at dagens Floyd Landis-intervju er bra for sykkelsporten. - Jeg merker stor forskjell fra tidligere år og nå. Rytterne blir raskere slitne enn de gjorde før, sier Kaggestad til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

- Bra for sykkelsporten at dette kommer nå

Johan Kaggestad om Landis-intervjuet.

||| (Dagbladet): I Floyd Landis dybdeintervju med Wall Street Journal beskylder han igjen Lance Armstrong for systematisk doping.

Johan Kaggestad mener det eneste positive med Landis' nye uttalelser er at det igjen rettes fokus mot doping i sykkelsporten.

- Det som er bra er at kommisjon som er nedsatt for å se på realiteten i denne saken. Det er veldig bra for sykkelsporten at dette kommer nå slik at vi får litt ro, sier Kaggestad til Dagbladet.

- Men, det er trist det som er skjedd. Landis ble jo tatt i doping og det er tidligere ryttere i lagene til Lance Armstrong som har testet positivt. Landis er nok veldig bitter. Det er vanskelig å tro på ham, han har jo brukt millioner på å renvaske seg, men så legger han seg plutselig helt flat.

Han kaller Landis for en typisk dopingrytter.

- Landis var en type som kjørte fantastisk en dag og elendig andre dager. En Typisk doping-rytter, sier Kaggestad.

Kaggestad mener at den tidligere UCI-presidenten Hein Verbruggen gjorde alt for lite for å forhindre doping i hans tid som president. Han stiller også spørsmålstegn ved de 100 000 dollarne Lance Armstrong donerte til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Armstrong donerte som kjent 100 000 kroner til UCI like etter å ha testet positivt på en dopingprøve i Sveits i 2002. Landis har hevdet at Armstrong betalt UCI pengene for å skjule dopingprøven.

BESKYLDER LANCE: Floyd Landis beskylder Lance for systematisk doping i et dybdeintervju med Wall Street Journal. Landis har kommet med samme påstander før, men ikke i slik detalj. Foto: SCANPIX
BESKYLDER LANCE: Floyd Landis beskylder Lance for systematisk doping i et dybdeintervju med Wall Street Journal. Landis har kommet med samme påstander før, men ikke i slik detalj. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er jo bare så merkelig. Det har aldri skjedd før. Jeg kan nesten ikke tro det, altså.

- Tror du Armstrong betalte for å skjule resultatet fra den positive prøven?

- Jeg vet ikke. Hein Verbuggen var en sterk president på mange måter, men han gjorde en veldig slett figur i kampen mot doping. Samtidig har vi ingen beviser mot at Lance testet mye positivt eller at UCI skjulte prøven fra 2002. Det er bare spekulasjoner, men det ser jo ikke bra ut, sier Kaggestad.

Han påpeker også at ingen testes så ofte som Armstrong, noe Dag Otto Lauritzen har påpekt før.

- Han testes jo usedvanlig ofte , men det har vært smutthull før hvor de ikke hadde teknologien til å finne EPO, sier Kaggestad om Armstrongs dopingprøve fra 1999.

Han har sett store endringer i sykkelfeltet de siste årene.

- Jeg er ikke i tvil om at det har pågått systematisk doping, det er bare å se på feltet. Folk blir slitne oftere, sier Kaggestad.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Lance Armstrong (t.v) og Landis (t.h) syklet på samme lag fra 2002 til 2004. Det var i denne perioden at Landis mente rytterne ble systematisk dopet. Foto: SCANPIX
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Lance Armstrong (t.v) og Landis (t.h) syklet på samme lag fra 2002 til 2004. Det var i denne perioden at Landis mente rytterne ble systematisk dopet. Foto: SCANPIX Vis mer