- Bra for VM om Petter vinner

Men Loeb tror på seier i Mexico.

(Dagbladet.no): Sebastien Loeb fikk et drøyt halvminutts forsprang på Petter Solberg da nordmannens servostyring sviktet på nest siste fartsprøve i natt.

Fram til det hadde de to fulgt hverandre med marginer på få tideler gjennom dagen.

- Det var en virkelig spennende kamp i dag. Forventningen min er å beholde førsteplassen, men selv om jeg skulle ha åtte poeng til slutt, vil det være bra for mesterskapet. Men jeg foretrekker ti poeng, og vil forsøke å holde plassen, sa Loeb etter gårsdagens siste fartsprøve ifølge Crash.net.

Flatt jern

Den franske regjerende verdensmesteren sier han stortrivdes med duellen med Petter Solberg. Og at han måtte presse seg selv og bilen til det ytterste:

- Vi har presset det til grensen av hva som er fornuftig. Spesielt på den andre turen gjennom Duarte (SS12). Vi visste at denne fartsprøven favoriserte Petter, så for å miste minst mulig tid ga vi flatt jern - og vant prøven!

Nå gleder franskmannen seg til de tre avgjørende fartsprøvene i dag.

- Vi vil forsøke å holde på en god rytme og unngå feil. En så dyrkjøpt fordel fortjener å forsvares, sier Loeb.

MYE Å HENTE: Petter Solberg ligger 37,7 sekunder bak Sebastien Loeb før de tre avgjørende fartsprøvene i dag. Men alt kan skje i Rally Mexico. I går støtte førerne på en flokk kyr i veien, og Petter kjørte på en hund. Foto: AP/Scanpix
MYE Å HENTE: Petter Solberg ligger 37,7 sekunder bak Sebastien Loeb før de tre avgjørende fartsprøvene i dag. Men alt kan skje i Rally Mexico. I går støtte førerne på en flokk kyr i veien, og Petter kjørte på en hund. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Positive Petter

Selv om Petter Solberg innser at 37,7 sekunder er mye å ta igjen, er han klar for å prøve.

- Jeg tror det blir en spennende avslutning. Andreplass betyr verdifulle poeng, men jeg kom hit for en seier, og jeg vil forsøke mitt beste for å få en.

Da må ikke bare ting klaffe for Petter, Loeb er i tillegg nødt til å være uheldig.

- Sebastien kan fortsatt gjøre en feil med punktering på steiner - du kan være veldig uheldig og alt kan skje. Jeg tror alt er mulig, sier alltid like optimistiske Petter Solberg.

• Din mening: Bør Petter sikre andreplassen eller satse alt for å ta innpå Loeb i dag?

LIKER DUELLEN: Sebastien Loeb er glad for at Petter Solberg pusher ham i kampen om førsteplassen. Marcus Grönholm kjørte ut på fredag.