MESTERMØTE: Oddvar Brå delte ut blomster til Petter Northug og resten av laget etter VM-seieren på stafetten i Holmenkollen. Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet
MESTERMØTE: Oddvar Brå delte ut blomster til Petter Northug og resten av laget etter VM-seieren på stafetten i Holmenkollen. Foto: Eirik Helland Urke, DagbladetVis mer

Brå forstår hvorfor Northug vurderer å droppe NM

- Langløp er en annen idrett.

Det ble oppstyr da Petter Northug uttalte at han «gir f... i hele NM». Oddvar Brå sier til Adresseavisen han forstår at Northug er havnet i en vanskelig situasjon.

Northug satser på langløp og Tour de Ski denne sesongen. Dermed kommer NM i januar ubeleilig med tanke på langløpsplanene Marcialonga og senere Vasaloppet.

Det skapte oppstyr da Northug sa til Adresseavisen at han vurderte å droppe hele ski-NM. Senere i går kom pressetalsmann Otto Ulseth på banen. Han fortalte at Northug «ikke skal droppe ski-NM til vinteren». NM-kongen Oddvar Brå forstår at Northug mener norgesmesterskapet kommer i veien for de store målsettingene denne vinteren.

- Jeg ser at dette er en vanskelig situasjon for Petter når de store målene er Tour de Ski og Vasaloppet. Hvis han går NM, så blir han ikke maksimalt forberedt til Marcialonga. Petter krever at det skal være hundre prosent og det er jo bra, sier Brå til Adresseavisen.

Hele 16 NM-gull tok Brå i sin karriere. Northug har landslagsledelsen støtte i at han kan bryte ski-NM etter to løp.

- Det han prøver seg på i vinter, er to forskjellige idretter. Langløp er en annen idrett og de langløperne som stiller i vanlige renn, er listefyll. Det krever mye forberedelser og den siden av saken forstår jeg, sier NM-kongen Oddvar Brå.

(NTB)