- Bra med kamptrening for John

For Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er det helt greit at laget hans vil spille kamper i søndag-onsdag-rytmen gjennom hele fotballåret 2000. - Men da må vi ha flere spillere i stallen neste sesong, understreker Eggen.

Han godtar ikke at terminlista for fotballåret 2000 forutsetter pause under EM for U-landslag i mai.

- I Norges Fotballforbund er man navlebeskuende når det gjelder landslag, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Den nye terminlista betyr at Rosenborgs landslagsspillere kan komme opp i 50 obligatoriske kamper neste sesong. Det er beregnet ut fra spill i Tippeligaen, NM, Champions League og landskamper for Norge. For U-landslagsaktuelle John Carew kan det bli enda flere.

Må ha flere spillere

- Nå spiller vi to ganger i uka i Champions League-perioden om høsten. At vi skal gjøre det neste år helt fra april ser jeg ikke på som et problem.

- Et ungt talent som John Carew utvikler seg best i kampene, mener Nils Arne Eggen.

- Dere vil altså ikke bare drive vedlikeholdstrening mellom kampene, slik man gjør for eksempel i England.

- Du vet, vi i Norge er langt flinkere på trening enn de er i England.

- Men vi må ha flere spillere å rutte med neste sesong, sier Rosenborg-treneren.

Belastning

Dag Vestlund, leder for arrangementsseksjonen i NFF, mener at den tettpakkede terminlista er prisen norsk toppfotball må betale for internasjonal framgang.

- Det er ingen ønskelig situasjon. Jeg ser tre spenningsmomenter: baneforhold, publikumsoppslutning og belastning på spillere, sier Dag Vestlund.

Leder i Serieforeningen, Boye Skistad, er ikke glad for seriepausen fra 22. mai til 2. juli. Foreningen ønsker tippeligaspill også i slutten av juni.

- Men det forutsetter at Norge blir slått ut i EM-kvartfinalen. Gjør vi ikke det, får vi enda større terminproblemer i september/oktober, mener Boye Skistad.

NILS ARNE EGGEN