Bra, men vi kan enda bedre

Det er rart med det! Når man først er ferdig med nerver og styr rundt åpningskampen, så er man liksom i gang!

Det var et roligere og mer konsentrert lag som kom på banen i går. Fokuset lå på å sette forsvarsspillet. Mimi og Birgitte fikk tillit fra start, og det på de viktigste posisjonene.

De to var helt avgjørende for at vi lyktes mot tyskerne i går.

Etter en litt forsiktig start tok Birgitte sammen med Else-Marthe og Tonje kommandoen i forsvaret. Birgitte var knallsterk i sitt forsvarsspill og stoppet tyskerne der de er best.

Det er gøy å se på når taklingene sitter og aggressiviteten lyser av jentene.

Mye av energien kom nok også fra Mimi, det er deilig med en målvakt som står stabilt og som rydder opp når forsvaret av og til glipper.

Mimi fikk vist at norsk målvaktspill er mer enn Heidi Tjugum og at vi har et målvaktsTEAM på gang.

Klisjeen om at forsvar er det beste angrep har mye for seg. Den aggressiviteten og selvtilliten man kan skape i forsvarsspillet tar man med seg i kontring og angrepsspill. I går så vi et lag som torde mer og hvor flere viste seg fram. Janne viste både kontringer, kantavslutninger, to deilige underarmsskudd og gjennombrudd i midten.Tonje markerte seg med to knallharde skudd før hun ble tatt av banen for å hvile knærne.Anette og Gro tok over etter Tonje og Katja og viste fram skudd, gjennombrudd og innspill til strek, som Elisabeth enten skaffet straffe eller scoring på.

Vi hadde også godt trykk i kontringene våre og alle så godt som Lina tegnet seg på scoringslista.

Det var ikke strålende spill og flyt hele tida, og det ble for mange skuddmiss og tekniske feil. Jeg synes også vi har en del å hente på å angripe mer i bredden. På den måten kan vi få utnyttet kantene våre bedre.

Men vi så et norsk lag som ville noe. Og vi fikk et lite glimt av det som skal være Norges styrke: Bredde i stallen.

Skal vi ha tjangs mot Russland i kveld, må forsvaret og målvaktsteamet fungere minst like bra!