- Bra om det jeg sa fikk svenskene til å gå fortere

Martin Johnsrud Sundby gleder seg over svensk framgang.

VANT: Martin Johnsrud Sundby vant ti-kilometeren i mini-touren i Kuusamo, og leder ganske klart foran søndagens avsluttende jaktstart. Foto: NTB Scanpix
VANT: Martin Johnsrud Sundby vant ti-kilometeren i mini-touren i Kuusamo, og leder ganske klart foran søndagens avsluttende jaktstart. Foto: NTB ScanpixVis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby går fortere enn noen andre i hele verden på ski. Det er ikke noe nytt.

I dag vant han en overlegen seier på ti-kilometeren i minitouren i Kuusamo, starter først på jaktstarten i morgen, og har skaffet seg et overlegent utgangspunkt for å vinne touren. Dermed kan han skaffe seg et solid forsprang i verdenscupen og sette seg skikkelig i respekt.

- Det er ingen tvil om at formen min er meget god. Og det er godt å konstatere, ettersom det hele tiden har vært planen min å være i form nå og fram til helga før jul. Jeg må være med i verdenscupen fra start om jeg skal ha mulighet til å vinne den igjen, det er sesongens mål, sier Johnsrud Sundby.

Jul i Davos To år på rad har han vunnet både verdenscupen og Tour de Ski. Målet er å gjenta bedriften for tredje gang.

- Jeg skal selvsagt prøve på det. Det er det jeg trener for. Og nå har jeg fått en god start. Om planen holder og jeg klarer å holde på formen helt til jul får vi se, men jeg håper jo på det.

- Og i jula?

- Da blir det en god treningsperiode fram mot Tour de Ski?

- På den nye hytta på Sjusjøen?

- Nei, jula skal vi feire i Sveits, i Davos. Familien kommer ned. Det blir bra, og forhåpentligvis en perfekt oppladning til Tour de Ski, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Tirret svenskene Tidligere i helga gikk Johnsrud Sundby ut og hevdet atr svenskene trente for lite. At det ikke ble jobbet godt nok i den svenske leiren, og at det var årsaken til at Sverige har gjort det så dårlig i verdenscupen de siste vintrene.

I dag slo ukjente Martin Johansson, som for øvrig bor i Oslo, til med en overraskende femteplass. Den tidligere orienteringsløperen slo for eksempel Petter Northug greit.

- Martin vet jeg at trener veldig bra. Det har jeg sett selv, sier Martin Johnsrud Sundby, som høstet mange reaksjoner med utspillet sitt mot  svenskene.

- Om det jeg sa får dem til å gå fortere på ski, er det ikke noe som er bedre enn det, sier han.