Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bra start for Bjørnstad

Ligger på delt 13. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Bjørnstad har fått en god start på turneringen John Deere Classic i Illinois. Etter første runde ligger nordmannen på delt 13. plass.

Nordmannen fullførte med 67 slag og ligger dermed fire slag under par. Totalt ble det fem birdies og to bogeys på nordmannen.

J.P Hayes og Zach Johnson fra USA, samt australske John Senden, leder etter første runde. De tre gikk første dag på 64 slag.

For Michelle Wie ble det derimot ingen stor dag. 16-åringen prøver febrilsk å bli den første kvinne siden 1945 til å klare cuten i en PGA-turnering. Torsdag fikk hun samtlige av banens problemer rett i fleisen. Ballen gikk i vannet, i skogen og i det høye gresset rundt banen – flere ganger.

– Det var veldig ukarakteristisk for meg. Til tross for at ballen endte i vannet, at jeg måtte si at ballen ikke var spillbar og at slagene ikke gikk helt dit de skulle følte jeg at jeg spilte bra. Jeg har mye selvtillitt foran fredagens runde, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Og den selvtilliten trenger hun. Amerikaneren ligger 13 slag bak lederne med sine 77 slag. Det er femte gang Wie forsøker seg i en PGA-turnering. Sist gang en kvinne klarte å spille seg til hovedturneringen var altså i 1945, og den gang het kvinnen Babe Zaharias. De som så henne spille i Illinois mener imidlertid at hun spiller såpass godt at hun har muligheten til å spille seg inn. I fjor misset hun cuten med kun to slag. (ANB)

IMPONERER ENDELIG: Etter fem birdies og to bogeyer ligger Henrik Bjørnstad på delt 13. plass i John Deere Classic i Illinois. Foto: SCANPIX
IMPONERER ENDELIG: Etter fem birdies og to bogeyer ligger Henrik Bjørnstad på delt 13. plass i John Deere Classic i Illinois. Foto: SCANPIX Vis mer