- Bra vi ikke vant

MARSEILLE (Dagbladet): Drillo spratt ikke opp fra benken og jublet da Marcel Desailly ble for kjapp i beina for Tore André Flo og headet inn 3- 3. Men et kvarter seinere likte han scoringa. - Bra, sier sjefen. - Med seier her kunne vi nemlig fort fått en følelse at vi er bedre enn vi er.

Og:

- Jeg har et litt ambivalent forhold til den siste franske scoringa. Det er jo aldri artig med baklengsmål. Men som sagt - hadde vi vunnet kunne vi fort lullet oss inn i en falsk trygghet.

- Det kunne vært veldig farlig.

Drillos dro til Frankrike med håp om en fotballprestasjon de kunne være stolte av. De endte opp med et resultat enhver annen fotballnasjon vil misunne dem. Og derfor lever Drillos kryptiske profeti - «jeg sier ikke at det er sannsynlig at vi spiller i VM-finalen, men det er fullt mulig» - i beste velgående.

Og:

Etter gårsdagens match vil det være dumt å påstå noe annet.

Men:

- Vi hadde mye større problemer enn jeg setter pris på, sier Drillo. - Bare det at vi slipper inn to mål på dødballsituasjoner er veldig uvant. Og det er ikke normalt at vi slipper motstanderen til 12 målsjanser heller.

- Det siste liker jeg spesielt dårlig.

- Ikke skjerpet

Men hva var det som skjedde? Hvorfor tapte vi plutselig avgjørende dueller i egen boks?

- Vi er ikke skjerpet nok, sier Drillo. - Vi gjør enkle feil, og det er veldig ulikt dette laget. Men det har med oppmerksomhet å gjøre, og den var altfor dårlig.
Og derfor konkluderer Drillo med at resultatet var av den heldige typen. Mot Frankrike som trimmet sine beste spillere i det som fort kan bli VM-laget, var vi innimellom helt utafor.

- Vi, i motsetning til dem, har mange sterke kort på vent, sier Drillo. - Jeg har flere gode spillere å hente inn som vil forsterke laget. Og det lover godt med tanke på VM.

- Jeg vet at vi vil bli bedre.

Foran videoen

I dag reiser Drillo hjem til videoen og spilleranalysene sine. Akkurat dem er han veldig spent på. Men i går kveld var han ikke villig til å sette noen røde streker over navn i Frankrike-troppen. Det skal jobbes grundigere enn som så.

- Jeg kan ikke vrake noen her og nå, sier Drillo. Jeg vil ikke gå inn på enkeltspillere heller. Men det er klart at spilleranalysen bli veldig viktig.

- Hva med Frode Grodås - han trenger du vel ikke å analysere?

- Frode gjorde en bra jobb og spilte seg ikke ut. Dermed ikke sagt at han spiller neste gang. For det er flere keepere i bildet. Jeg er nødt til å vente, sier Drillo.
- Frank Strandli som vant en meget avgjørende ball i lufta - hva med han?

- Jeg truet Frank med at han ville bli sendt i dusjen hvis han ikke vant hodeduellene. Nå er jeg glad for at jeg ikke gjorde det. Men det jeg ikke er glad for, er at Frankrike slo oss så klart i målsjanser.

- Jeg hadde kunnet leve med 8- 5.

- 12 franske målsjanser er altfor mye, sier Drillo.

HELT PÅ GANG: Vegard Heggem sikret seg en god plass i VM-køen i går. Men han måtte vente tålmodig da Drillo forklarer at resultatet var av den heldige typen.