Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brå vil ikke bli Northugs nye trener

Ble oppringt av Skinstad.

BRAKK STAVEN: Oddvar Brå er aller mest kjent for stavbrekket før stafettgullet i VM i Oslo i 1982. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BRAKK STAVEN: Oddvar Brå er aller mest kjent for stavbrekket før stafettgullet i VM i Oslo i 1982. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Langrennssjef Åge Skinstad oppfordret Oddvar Brå om å søke jobben som landslagstrener, men det var ikke aktuelt for trønderen.

Morten Aa Djupvik sluttet som landslagstrener for Petter Northug og co. etter årets sesong, og Norges Skiforbund vurderer aktuelle kandidater til å overta jobben.

Adresseavisen skriver at Skinstad kontaktet Brå for å høre om han var interessert. Brå har etter sin aktive karriere blant annet stått bak det tidligere Postgirolaget og treningsfilosofien til Team Trøndelag.

- Navnet mitt har vel vært framme i noen anledninger, så de ville vel sjekke om det var aktuelt for meg. Jeg ble fortalt at jeg burde søke jobben hvis det var interessant for meg, sier Brå til Adresseavisen.

- Jeg har en sønn på 16 år og har bestemt meg for å være mer hjemme. En landslagsjobb krever for mye tid borte, og det var ikke aktuelt nå, forteller Brå.

Skinstad sier han ringte fire-fem personer for å oppfordre dem til å søke.

- Jeg kan bekrefte at jeg ringte Oddvar for å sjekke status. Det skulle bare mangle at jeg ikke ringte ham. Men jeg hadde en klar mistanke om hva svaret ville bli. Det var viktig å finne ut status. Hvis han hadde vært lysten og villig til å bli landslagstrener, er han en vi svært gjerne ville gått i dialog med videre, sier Skinstad til Adresseavisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media