Braaten: - Jeg angrer ingenting

Men nå skal han finne tilbake til storformen.

(Dagbladet.no): Daniel Braatens marerittår i Bolton tok slutt denne uka, da han endelig skrev under for franske Toulouse.

Det kan være gode nyheter også for landslaget, tror assistenttrener Ola By Rise.

- Det er nok mer variasjon i tempoet i Frankrike. I bunnen av Premier League avhenger lagene mye av spillere som løper i to ganger 45 minutter, det passer ikke Daniel spesielt godt, sier By Rise til Dagbladet.no.

Han understreker likevel at mye er opp til Braaten selv, og at det ikke er noen garantier selv om han har kommet seg unna Bolton.

- Nå har de jo kjøpt ham, så det tyder på at de ønsker å satse. Men det spiller ingen rolle hvor i verden du sitter på benken, påpeker landslagsassistenten.

By Rise håper imidlertid virkelig at det skal lykkes for Daniel Braaten denne gangen, både for guttens egen skyld, og for landslaget sin del.

- Daniel har noen styrker som ingen andre i Norge har. Det er klart at dersom han kommer seg opp på det nivået han har inne, så vil det være en stor fordel også for oss, sier By Rise til Dagbladet.no.

Skjønte Lee ikke hadde tillit

PÅ VEI TILBAKE? Det ble stille rundt Daniel Braaten da han forsvant ut av Boltons planer forrige sesong. Men en ny vår i Frankrike kan være godt nytt både for ham selv og det norske landslaget. Foto: AFP/SCANPIX
PÅ VEI TILBAKE? Det ble stille rundt Daniel Braaten da han forsvant ut av Boltons planer forrige sesong. Men en ny vår i Frankrike kan være godt nytt både for ham selv og det norske landslaget. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Daniel Braaten fikk en god start i Premier League, men da Sammy Lee, mannen som hentet ham til klubben, ble erstattet av Gary Megson, betydde det mindre og mindre spilletid for 26-åringen.


- Jeg etablerte meg godt de første to månedene, men så fikk manageren sparken etter noen dårlige resultater. Det kom inn en ny sjef, med nye spillere, og jeg skjønte veldig fort at han ikke ville satse på meg, sier Braaten i sitt første intervju med Toulouse FCs hjemmesider.

I 2008 spilte nordmannen to kamper for Bolton, én i FA-cupen og én i UEFA-cupen. Nå ser han fram til å gjenopplive fotballkarrieren i Frankrike.


- Mitt første mål er å komme tilbake til mitt beste nivå, det som gjorde at jeg fikk sjansen på landslaget, og spilte fast på Rosenborg. Jeg haster etter å komme i gang, sier Braaten.

Angrer ingenting

Nordmannen har stor tro på en god sesong med den franske klubben, som endte på plassen over nedrykk i toppserien forrige sesong.

- Jeg håper vi kan gjøre det bra i ligaen, og hevde oss i toppen. Toulouse har potensialet til det, sier Braaten.

Til tross for en vanskelig tid i Bolton, angrer ikke 26-åringen på at han dro til England.

Braaten: - Jeg angrer ingenting


- Jeg hadde en tøff sesong, og spilte lite. Men det er en del av fotballkarrieren, jeg lærte mye av erfaringen, så jeg angrer ingenting, sier Braaten.

Nordmannen har skrevet under en treårskontrakt med Toulouse, som ble overtatt av den tidligere franske landslagskeeperen Alain Casanova i slutten av mai.