Braaten er på vingene igjen

Rosenborg-tida har gjort Daniel Braaten (22) godt. Nå har han fysikk til å bli med i landslagstroppen igjen.

MALVIK (Dagbladet): 22-åringen står oppført med to landskamper, men han har ikke hatt plass i troppen på over ett år. Han har fått kritikk av landslagssjef Åge Hareide for være for dårlig trent.

-  Du må ikke spørre meg om jeg er godt nok trent nå. Du får spørre dem som tar ut laget, sier Braaten til Dagbladet.

-  Hvordan vurderer du din egen fysikk nå i forhold til i fjor?

-  Den er vel litt bedre.

-  Hva har du gjort?

-  Ikke noe annet enn jeg ville gjort i fjor også, men da var jeg skadet i en lengre periode.

-  Ingen spesielle grep for å bedre fysikken i Rosenborg?

-  Vi trener mer her i forhold til hva vi gjorde i Skeid. Alle lag har dessuten sin egen måte å trene på.

-  Hva har det nye trenerteamet betydd?

-  Perry (Per Joar Hansen) og Skars (Rune Skarsfjord) hadde vi jo i fjor også, sammen med Ola. Nils (Arne Eggen) kommer inn og står over deg, så det blir litt mer kniven på strupen, men det er greit. Det er bare opp til deg selv hvor god du kan bli.

Ustabil

Under gårsdagens presentasjon av landslagstroppen kom Hareide med dette ene ankepunktet mot troppens yngstemann: Braaten sliter med stabiliteten.

-  Jeg er enig i at det kan gå litt opp og ned. Hadde jeg vært jevnt over god, så hadde det vært bra. Da hadde jeg vært fornøyd, men sånn er det ikke, sier unggutten selv.

-  Ser du noen bedring i stabiliteten nå?

-  Foreløpig har vi ikke spilt så mange kamper, og vi er inne i en tung periode med mye trening, så da blir det ofte tungt i kampene også. Vi får se når sesongen kommer.

Lære av de store

-  Hva betyr det for deg å bli tatt ut i landslagstroppen?
 

-  Det betyr at det blir mindre påskeferie. Nei da, det blir skikkelig moro å få sett hvordan de store gutta har det. Det er liten sjanse for at jeg får spille, men det er likevel viktig å være der. Det er en mulighet til å få lære av de store, og man må jo ta med seg det man kan få med seg, sier Daniel Braaten.

TRIVES: Daniel Braaten har det fint i Rosenborg, selv om det er mye tung trening om dagen. Og med Nils Arne Eggen som pådriver og innpisker, er det lite fred å få.