Braaten feiret med tommelsutting

Scoring og målgivende mot Arles.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

||| Daniel Braaten spilte hovedrollen med scoring og målgivende pasning da Toulouse forsvarte tetplassen i fransk fotball med 2-1 over Arles lørdag. Nordmannen har fått en flott sesongstart og har markert seg blant de toneangivende på et Toulouse-lag som har vunnet sine tre første kamper. Braaten har scoret i alle tre. For eget publikum lørdag scoret han ledermålet i det 35. minutt etter å ha blitt spilt fram av Etienne Capoue. Han viste god teknikk da han tok med seg ballen og overlistet keeper med en perfekt avslutning. I det 60. minutt doblet Etienne Didot ledelsen da han etter veggspill med Braaten kom alene gjennom. Franck Dja Djedje reduserte noen minutter senere, men gjestene fikk aldri noen utligning. Braaten spilte hele kampen på topp i hjemmelagets 4-5-1-formasjon. Caen, som er eneste andre lag uten poengtap i fransk 1. divisjon, spiller søndag borte mot Montpellier.
Endelig seier I andre kamper lørdag tok både tittelforsvarer Marseille og Lyon sin første seier for sesongen. Lyon beseiret opprykkslaget Brest 1-0 med scoring av Jean Makoun. Gabriel Heinze og Taye Taiwo scoret da Marseille slo tilbake etter to tap med 2-0-seier over Lorient. — Vi trengte dette, for ting har vært ganske kompliserte. Det er mye arbeid igjen å gjøre, sa Marseille-keeper og — kaptein Steve Mandanda. — Det er ikke lett å konsentrere seg om fotball med alt som har hendt den siste tiden, sa trener Didier Deschamps.
Usikkert Nyinnkjøpte Loïc Rémy har fått påvist et hjerteproblem, og det er ikke klart hvor alvorlig det er. Lørdag satt han på tribunen sammen med André-Pierre Gignac, som ventes å signere en femårskontrakt etter at klubben er blitt enig med Toulouse om en overgang. Gignac øste inn mål for Toulouse forrige sesong, men hittil greier klubben seg utmerket også uten ham.

(NTB)