Braaten ferdig i Vålerenga

Hemmelighetsfull Rekdal nekter å si hvorfor.

FÅR IKKE FORTSETTE: Daniel Braatens tid i Vålerenga er over.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR IKKE FORTSETTE: Daniel Braatens tid i Vålerenga er over. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Daniel Braaten (33) er ferdig i Vålerenga. Det bekrefter trener Kjetil Rekdal overfor Dagbladet.

Spissen med 52 kamper for det norske landslaget signerte i fjor vinter en ettårskontrakt med hovedstadsklubben, men har nå blitt meddelt avgjørelsen om at han ikke er ønsket med videre på Valle.

- Daniel har fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten sin, sier Rekdal til Dagbladet.

Vil ikke si grunnen Vålerenga-treneren ønsker imidlertid ikke å begrunne hvorfor Braaten ikke får fortsette i klubben. Angriperen spilte 22 kamper i Tippeligaen denne sesongen, hvor halvparten av dem var fra start.

Braaten noterte seg for én scoring og tre målgivende pasninger.

- Vi trenger ikke oppgi detaljene bak alle våre beslutninger i offentligheten. Etter en sammenfattet beslutning, får han ikke fortsette, sier Rekdal.

- Men er det sportslig begrunnet?

- Om det er på grunn av vær, vind, sommer eller høst, trenger ikke vi å offentliggjøre, svarer VIF-sjefen.

Jobber med forsterkninger Rekdal har gitt Vålerenga-spillerne ferie frem til 4. januar, hvor de i mellomtiden skal følge egne treningsprogrammer. Rekdal befinner seg selv i Spania, men følger parallelt med på hva som rører seg på overgangsmarkedet.

VIF-treneren er imidlertid fornøyd med den offensive slagkraften som er igjen i laget, og trekker fram navn som Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Rasmus Lindkvist, Ghayas Zahid, Elias Ómarsson og Deshorn Brown som grunnen til det.

- Vi burde være brukbart rustet i det offensive leddet. Om det skjer noe mer eller ikke, kan jeg ikke svare på. Jeg har ikke peiling per dags dato. Det er enormt med små detaljer som avgjør, sier Rekdal.

• Dagbladet har ikke fått kontakt med Daniel Braaten i denne saken. Om den tidligere Skeid-, RBK-, Bolton-, Toulouse- og FC København-spilleren vil fortsette karrieren, må han ut på klubbjakt.