Braaten fra start mot Italia

Les hva trenerne synes om tanken.

(Dagbladet.no:) Daniel Braaten spilte i går sin første landskamp fra start, og takket for tilliten ved å spille godt og score mål.

Nå har mange begynt å spørre seg om han er høyrekanten det norske landslaget har manglet, og om han derfor bør spille fra start også i VM-kvalkampen mot Italia 4. juni.

Dagbladet.no spurte tre av dem som har trent 22-åringen.

Per Joar Hansen, nåværende Rosenborg-trener:

- Han spilte en vanlig Daniel-kamp i går. Han gjorde veldig mye bra, men også noen feilvurderinger.

- Er han god nok til å spille mot Italia?

- Han kan bli det. Det er ingen som har skilt seg ut på høyrekanten på landslaget. Utfordringen hans nå er å bli stabilt god over tid, samtidig som at han blir flinkere til å gi tydelige signaler til medspillerne. Dette er ting vi jobber med på treningene.

- Det er ikke mange spillere i Norge som er gode til å skape ubalanse hos motstandere. Det kan Daniel med sin fart, sitt mot og sin kreativitet. Og mot Italia kan det bli viktig med spillere som kan skape ting på egenhånd, sier Per Joar Hansen.

VISTE SEG FRAM: Daniel Braaten scoret og var tidvis god mot Estland i går. Men landslagssjef Åge Hareide mener han er for dårlig defensivt til å starte mot Italia. FOTO:SCANPIX
VISTE SEG FRAM: Daniel Braaten scoret og var tidvis god mot Estland i går. Men landslagssjef Åge Hareide mener han er for dårlig defensivt til å starte mot Italia. FOTO:SCANPIX Vis mer

Han er ikke enig i at Braaten er for dårlig defensivt til å forsvare plassen, og mener han har utviklet det defensive spillet sitt mye i vinter.

Ola By Rise, RBK-trener da Braaten kom til Trondheim:

- Daniel har et voldsomt rykk, et fint tyngdepunkt og han er sterk til å holde på ballen. Dette er en sjelden kombinasjon.

- Spiller han mot Italia?

- Det er håpløst å svare på. Foreløpig er han veldig spennende i en jokerrolle, og så blir det en vurderingssak for landslagssjefen å se på mannskapet og kampens utvikling. Daniel er en type som er uforutsigbar - på godt og vondt.

By Rise sier at det bare er Daniel Braaten selv som bestemmer hvor god han ønsker å bli.

- Daniel må få lov til å være Daniel. Han må få romslighet, og det må stilles krav til ham på den riktige måten - uten av han forskjellsbehandles. Det han må jobbe mer med nå er å bli en enda bedre lagspiller, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

Kjell Sverre Hansen Wold, Skeid-trener da Braaten gikk til Rosenborg:

- Ja, det er vel ikke noen bombe at jeg mener han bør starte mot Italia. Braaten er den eneste i Norge som kan være i stand til å snurre rundt med den italienske venstrebacken. Det finnes ingen norske spillere med et høyere makspotensiale enn Daniel. Han er en matchvinner, sier Wold.

- Men han har vel svakheter også?

- Jo, han kan bli bedre på førstetouch, innlegg og avslutninger. Men jeg synes det blir feil vinkling når vi i Norge fokuserer så mye på hva han ikke gjør. Ronaldo er heller ikke spesielt god på gjenvinning av ballen. Hvis man må være god defensivt og alltid gjøre de enkle valgene, får man heller ikke noe ekstraordinært.

- Har han utviklet seg mye i RBK?

- Han var fryktelig god i Skeid også. Det er gøy for oss at han spiller i Rosenborg, men vi får nesten håpe at han får prøve seg i en storklubb i Europa en gang i fremtiden. Det er større rom for individualister i andre land. En grunn til at så få Rosenborg-spilllere klarer seg bra i utlandet, er at de er så avhengig av RBK-mønsteret for å fungere. Daniel har imidlertid det som skal til for å lykkes, mener Wold.