- Braaten gjorde en fantastisk jobb

Får Hareide-skryt for både defensiv og offensiv innsats.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge-Argentina 2-1.

Daniel Braatens mye omtalte «av- og på-knapp» så ut til å være låst i «på»-posisjon i lange perioder mot Argentina i dag.

Selv om han bare glimtvis fikk vist potensialet sitt offensivt, vartet Bolton-spilleren opp med sugende defensive løp og flere solide ryddesjauer helt nede i eget forsvar.

- Daniel gjorde en fatastisk jobb begge veier. Han bidrar med fart, kraft og gjennombrudsstyrke, skryter Åge Hareide, som hadde stilt store forventninger til Braaten før kampen.

- Formen begynner å komme

Det så nesten ikke ut til at kreftene skulle ta slutt.

- Jeg gikk litt tom på slutten, men det gikk greit. Jeg har fått spille mye i Rosenborg i år, så formen begynner å komme utover høsten, så det er positivt, sier Braaten til Dagbladet.no.

Innsatsen svekket neppe sjansene til mer spilletid selv om Steffen Iversen og Thorstein Helstad kan være tilbake i diskusjonen før kampene mot Moldova og Hellas.

UTFORDRET OFEFNSIVT: Daniel Braaten setter fart mot Javier Mascherano. Foto: Eirik Helland Urke
UTFORDRET OFEFNSIVT: Daniel Braaten setter fart mot Javier Mascherano. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Han har alltid operert bra sammen med John Carew. I John og Daniel har vi to nordmenn der framme som er litt annerledes. Steffen og Thorstein er andre spillertyper, sier Hareide.

Boost for selvtilliten  

Braaten er enig med sjefen i at seieren mot Argentina er en viktig «boost» for selvtilliten fram mot kvalifiseringskampene som venter.

- Vi gjør en god lagprestasjon. Vi får bare ta med oss det, så får vi se hvordan det får når alvoret starter, sier Daniel Braaten.

Norge spiller EM-kvalifisering borte mot Moldova 8. september og hjemme mot Hellas 12. september.

OG RYDDET DEFENSIVT: Braaten rydder unna samme Mascherano på defensiven.