UTHVILT, I HVERT FALL: Daniel Braaten (i midten) er blitt landslagets offensive ener. Men i klubblaget Toulouse er det ikke like mye å rekke arma i været for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTHVILT, I HVERT FALL: Daniel Braaten (i midten) er blitt landslagets offensive ener. Men i klubblaget Toulouse er det ikke like mye å rekke arma i været for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Braaten har ikke startet en ligakamp på to måneder

- Vet at det ikke er av sportslige grunner.

Følg Ungarn - Norge direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2030.

BUDAPEST (Dagbladet): Daniel Braaten har vært høstens åpenbaring på det norske landslaget. Egil Drillo Olsen er nå så trygg på 30-åringen at han tør bygge sitt offensive spill rundt Braatens fysikk, fart og ferdigheter.

- Mot Slovenia og Sveits var han enestående. Så god har vi aldri sett Daniel før, i hvert fall ikke i 90 minutter, sier Drillo til Dagbladet.

Men hjemme i den franske klubben Toulouse er det iskaldt for tida. Sist Braaten startet for klubblaget, viste kalenderen 14. september. Siden forrige landslagssamling for Norge har han spilt bare 33 av 270 mulige minutter i Ligue 1. De to siste helgene, mot Bordeaux og Ajaccio - oppgjør Toulouse har tapt - har Braaten vært ubenyttet reserve.

- Ikke sportslige grunner Toulouse-manager Alain Casanova er en frittalende mann, og har ved minst to anledninger hudflettet Braaten i pressen. Den siste gangen var i mai, da Braaten og to lagkamerater fikk høre at de hadde sveket ham.

- Har han gitt deg noen forklaring på hvorfor du nå er ute?

- Nei. Men jeg vet at det ikke er av sportslige grunner. Jeg får bare jobbe videre, svarer Braaten.

- Hva legger du i det?

- Nei, jeg går ikke noe inn på det. Det får vi ta der nede. Sånn er det.

- Har han fått med seg at du har gjort det bra på landslaget?

- Jo, men det hjelper ikke, det. Det var ikke Toulouse jeg spilte for i de kampene.

- Tror du det blir din siste sesong i Toulouse?

- Nei, det vet jeg ikke. Kontrakten går ut nå i sommer. Så får vi bare se hva som skjer.

- Livet er ålreit, det - Hva gjør situasjonen med humøret ditt?

- For min del går det fint. Livet er ålreit, det. Jeg må bare få litt mer spilletid, så blir det bankers.

- Får vi se deg fra start for Toulouse før jul?

- Ja, jeg gambler på det. Jeg kan jo ikke bli sittende på benken, det går ikke, det.

- Men du er i hvert fall uthvilt til å møte Ungarn?

- Ja. Vi får fleske til igjen.  

En balltriller På Ferenc Puskás stadion i Budapest spiller Braaten i kveld sin 42. landskamp. Men sikker på laget føler han ikke at han er.

- Det er bare å se på noen av de andre spillerne hvor fort sånt snur. Se Gamsten, som har gjort det bra i så mange år. Nå er han ute, sier Braaten.

- Så jeg er ikke bankers på laget, nei. Da bør du være kaptein, da.

- Er det på tross av eller på grunn av manglende spilletid i Frankrike at du har vært så god for landslaget nå?

- Nei, det er vanskelig å si. Jeg blir alltid glad for å få spille. Det er det som er poenget for oss balltrillere, ikke sant. Så det er en ekstra motivasjon det, å få lov til å spille - og starte - matcher for landslaget.

Moa klør seg i hodet I Budapest bor Braaten på rom med tidligere Skeid-lagkompis Mohammed Abdellaoue.

- For deg som har kjent ham i ti år - hvordan er han egentlig?

- Hehe, ja, jeg kjenner ham ganske godt, så vi vet hvor vi har hverandre. Det går bra, det. Men jeg skjønner at dere synes han er et mysterium. Det er noen ganger jeg klør meg i hodet og lurer på hva som foregår selv også. Men jeg er så godt vant til det. Daniel er en herlig type, sier Moa.

FRITTALENDE: Toulouse-manager Alain Casanova har ved minst to anledninger hudflettet Braaten i pressen. I mai fikk Braaten og to lagkamerater høre at de hadde sveket ham. Foto: AFP Photo / Nicolas Tucat
FRITTALENDE: Toulouse-manager Alain Casanova har ved minst to anledninger hudflettet Braaten i pressen. I mai fikk Braaten og to lagkamerater høre at de hadde sveket ham. Foto: AFP Photo / Nicolas Tucat Vis mer