Braaten klar for Bolton

RBK får fem millioner.

(Dagbladet.no): Det er klart for en femte nordmann i Premier League. Daniel Braaten går til Bolton, og kommer ikke til å spille for RBK verken i høstinnspurten eller i onsdagens Champions League-kvalifisering mot Astana.

Det bekrefter Rosenborg på sin hjemmeside.

Det er med tungt hjerte sportsdirektør Rune Bratseth gir slipp på Braaten - men overgangssummen på fem millioner kroner var såpass fristende at RBK ga grønt lys.

- Sportslig er det selvsagt et tap, men vi har ikke noe valg. Han går gratis fra oss etter endt sesong, derfor kan vi ikke si nei, sier sportsdirektør Rune Bratseth til rbk.no.

Med sin voldsomme styrke og hurtighet har Daniel Braaten utvilsomt de fysiske ferdighetene for å passe inn i Premier League. Om han har innstillingen til å lykkes gjenstår å se.

Braaten selv er i hvert fall klar over at det ikke nytter å ha downperioder - slik han gjerne har hatt i Rosenborg.

- Jeg bør vel ha «på»-knappen på hele tida, sier han til klubbens hjemmeside.

- Jeg vet ikke så mye om byen, men vet jo litt om klubben og spillerne. Det virker spennende. Bolton er et steg opp, sier han om klubben som tok en sterk 7. plass i Premier League forrige sesong.

Braaten klar for Bolton

RBK-trener Knut Tørum er skuffet over å miste Braaten, både sportslig og sosialt.

- På kort sikt betyr det større ansvar på de som er igjen i troppen. Så er det en oppgave å erstatte Daniel. Slik som det ser ut må vi ha en ekstern forsterkning, ja. Men det blir vanskelig å erstatte en så god spiller og god gutt, sier Tørum til rbk.no.

MØTER CAREW I PREMIER LEAGUE: Daniel Braaten blir dem femte nordmannen i Premier League. Foto: SCANPIX
MØTER CAREW I PREMIER LEAGUE: Daniel Braaten blir dem femte nordmannen i Premier League. Foto: SCANPIX Vis mer