Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braaten må trolig stå over mot Real Madrid

Vanskelig test for Solbakken og FCK.

SLITER: Daniel Braaten er usikker for FCK som får storfint besøk av Real Madrid og Raphael Varane i Champions League. Foto:      REUTERS/Paul Hanna
SLITER: Daniel Braaten er usikker for FCK som får storfint besøk av Real Madrid og Raphael Varane i Champions League. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer

FCK-trener Ståle Solbakken har ikke så store forhåpninger om å få med Daniel Braaten i tirsdagens kamp mot Real Madrid.

Mesterligakampen spilles i Parken, og det er en svært viktig kamp for Solbakkens mannskap, for seier betyr at FCK helt sikkert går videre til spill i europaligaen.

Det er ikke bare Daniel Braaten som sliter med skade i den danske klubben. Også Nicolai Jørgensen og Rúrik Gíslason har problemer, men det ser lysere ut for dem enn for den norske landslagsspissen.

- Det blir vanskelig å få med Braaten. Han er nok den av de tre som er lengst unna spill, sa Solbakken i forbindelse med FCKs sene trening mandag. Jørgensen er nok den av trioen som er nærmest å bli klar. Han så veldig bra ut søndag.

- Når det gjelder Gislason kunne ikke han gå på normal måte søndag, men han har reist seg fra de døde og ser bedre ut nå. Vi får se hva som skjer, sa Solbakken.

Seneskade Daniel Braaten sliter med en seneskade, og det må mer enn et under til for at han skal kunne spille mot Real Madrid tirsdag. Derfor planlegger nok Solbakken kampen uten sin norske spiss. De to andre er tettere på, men helt sikre er ikke de heller.

FCK-treneren sier i alle fall at trioen skal testes i forbindelse med treningen mandag, og først etter at den testen er gjennomført vil det bli tatt en beslutning med tanke på hvem som spiller og ikke spiller tirsdag.

I utgangspunktet må FCK slå Real Madrid for å være sikker på å gå inn i europaligaens utslagningsspill på nyåret, men dersom Juventus slår Galatasaray, kan Ståle Solbakkens menn også klare seg videre med uavgjort.

Optimister Både Nicolai Jørgensen og Rúrik Gíslason er optimister med tanke på spill tirsdag. Begge har i alle fall meldt seg klare til kamp.

- Jeg har fortalt Ståle at jeg kan spille i 95 minutter, sier Gislason med et smil.

- Treneren min vet at jeg aldri har hatt det bedre. Det har jeg selvsagt fortalt ham. Det er viktig for meg å spille kampen, og derfor har jeg spurt Ståle om han noensinne har sett en spiller med en sene i leggen bli kampens beste spiller, smiler islendingen.

- Jeg føler meg klar, og det eneste som kan stoppe meg fra å spille tirsdag er en reaksjon på treningen mandag. Jeg tror ikke jeg kommer til å kjenne noe til skaden, sier Nicolai Jørgensen. Han legger til at han ikke vil gå på banen med mindre han føler seg 100 prosent klar.

- Det er ikke noe poeng å spille i 20 minutter for så å bli byttet ut. Nei, spiller jeg, da skal jeg stå kampen ut, sier han.

(NTB)