Braaten må vente

Daniel Braaten (22) debuterte på Rosenborg-trening i går, men han er ikke spilleklar før tidligst søndag.

TRONDHEIM (Dagbladet): Han sliter fortsatt med lyskeskaden han har hatt et halvt års tid nå. Derfor fikk han spesialtrening på Lerkendal i går, under ledelse av RBKs fysioterapeut Wilhelm Stoltz.

-  Vi følger et treningsopplegg han har hatt fra før, men som vi har gjort visse justeringer på, sier Stoltz til Dagbladet.

Tre plasser

Han tør ikke si når nykommeren fra Skeid kan være spilleklar.

-  Vi har erfaring med at folk kjører litt hardt på når de kommer hit, så vi vil ta det rolig hele denne uka. Han kjenner skaden ennå, og da er det lett å forverre den. Det vil vi ikke risikere, sier fysioterapeuten.

RBK-trener Ola By Rise er glad for å ha Braaten på plass i Trondheim. Han mener nykommeren er en veldig anvendelig angrepsspiller; at han har en gjennombruddskraft og fart som gjør ham aktuell for alle tre plasser i angrepsrekka.

-  Lyskeskaden gjør at han ikke er aktuell til onsdagens kvalifisering til Champions League. Han må også få tid til å bli varm og trygg i miljøet. Går alt bra, kan han være spilleklar til søndag, men vi får se. Vi vil gi ham tid til å bli helt frisk, sier By Rise.

Leier hus

Den 22 år gamle Oslo-gutten har flyttet til Trondheim. Han regner med å leie leilighet den første tida.

-  Det er greit å være her, særlig nå som det er varmt og sola skinner, sier Braaten med et lite smil.

-  Rosenborg har de beste spillerne i landet, men du må ha tro på egne ferdigheter når du kommer hit, og det har jeg.

-  Hvordan kjennes skaden?

-  Det er bedre enn før, og jeg hadde nok spilt om jeg hadde vært i Skeid og det var opp til meg. Men det er sikkert lurt å ta det rolig til jeg blir frisk, sier Daniel Braaten.

PÅ PLASS: Daniel Braaten er på plass i Trondheim. Den tidligere Skeid-spilleren sliter med en lyskeskade og står over onsdagens Champions League-kvalik.