Braaten mister Italia-kampen

Ute i tre-fire uker.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Daniel Braaten scoret og briljerte mot Estland i april. I dag ble det klart at han er uaktuell til møtet med Italia på Ullevaal 4. juni.

En undersøkelse viser at kantspilleren er ute i opptil en måned.

- Den siste sjekken viser en rift i lysken. Det er litt usikkert, men vi regner ikke med ham på tre-fire uker, sier RBK-assistent Rune Skarsfjord til Dagbladet.no.

Det er bare 15 dager til møtet med Italia.

Braaten var tydelig nedtrykt da han ruslet rundt på treningsfeltet i Trondheim i dag.

- Jeg har håp om å bli frisk raskest mulig, sier Braaten som svarte et klart «nei» på om han har håp om å bli frisk til møtet med italienerne.

- Jeg har aldri tenkt på Italia-kampen, sier Braaten til Dagbladet.no.

Men landslagsledelsen har tenkt på ham. Åge Hareide har tidligere varslet at den raske angriperen kan være en joker i matchen

INGEN ITALIA-JOKER: Daniel Braaten var påtenkt en joker-rolle mot Italia. Det blir det ingenting av. Foto: SCANPIX
INGEN ITALIA-JOKER: Daniel Braaten var påtenkt en joker-rolle mot Italia. Det blir det ingenting av. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er synd det, spesielt for gutten. Men det får vi ikke gjort noe med, sier landslagsassistent Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.no.

Braaten gikk av banen etter bare 16 minutter mot Viking søndag. Før avspark hadde han vært usikker med en strekkskade. Så pådro han seg lyskeskaden.


• Også Vidar Riseth, Ørjan Berg og Bjørn Tore Kvarme mangler når Rosenborg møter Molde i helga. Alle tre kan være ut i opptil en måned.

RIFT I LYSKEN: Her ødelegger Braaten lysken mot Viking søndag.