Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braaten nytt medaljehåp

Dette er Kenneth Braaten (23) - et nytt norsk medaljehåp i Nagano. Fra ingensteds gikk han rett til topps i gårsdagens verdenscuprenn i Ramsau. Nå kan læregutten fra Mo i Rana ta mål av OL-antrekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En meget overraskende seier. Nå er Kenneth medaljekandidat i OL, sier landslagstrener Jon Inge Kjørum, som mener Braaten har alle forutsetninger for å bli en toppløper. - Han er jevn - det vil si like god i bakken som i sporet. Riktignok er ikke OL-laget tatt ut. Men en mann som vinner det andre verdenscuprennet han går, har kvaliteter som holder.

Mest overrasket av alle er Kenneth Braaten sjøl.

- Jeg hadde jublet for 15. plass - og så vinner jeg. Dette er min største dag som skiløper - større enn da jeg ble juniorverdensmester for fire år siden, sier Kenneth Braaten til Dagbladet.
- Jeg fikk mye sjøltillit etter denne seieren, og vet at jeg kan gjøre det bra i OL hvis det stemmer i bakken og løypa.

Fortsatt ydmyk

- Og det er hyggelig av Jon Inge Kjørum å si at jeg er medaljekandidat.

- Men først må jeg bli tatt ut. Det gjelder å være ydmyk og tenke arbeidsoppgaver, sier Kenneth Braaten.

Før nyttår deltok han i verdenscupens B-klasse. Inntil i går hadde han ikke OL i tankene i det hele tatt.

- Målet var å holde plassen i gruppe A ut sesongen.

Fikk luke

Med gårsdagens triumf avanserte Kenneth Braaten fra 41. til 18. plass i verdenscupen, hvor han nå er tredje beste nordmann.

Etter hopprennet lå Kenneth på 9. plass - 47 sekunder bak vinneren. I mål var han 4,5 sekunder foran en gruppe på fire løpere.

- Jeg fikk heng på noen som gikk fort. I den siste bakken før mål slo jeg til og fikk ei luke. Heldigvis holdt det helt inn.

  • Kombinert sprint ble prøvd første gang i verdenscupen på Raufoss i fjor. I år inngår konkurransen i den offisielle cupen. Løperne har ett hopp, og går deretter 7,5 kilometer langrenn. Førstemann i mål er vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!