Braaten stikker fra Rosenborg

Skriver ikke ny kontrakt.

(Dagbladet.no): Daniel Braaten (25) forlenger ikke avtalen sin med Rosenborg.

Det betyr at han kan forlate trønderne gratis på slutten av 2007-sesongen, hvis han ikke selges av RBK i løpet av overgangsvinduet i sommer.

RBK-direktør Rune Bratseth sier til klubbens hjemmeside at 25-åringen ønsker seg til utlandet.

- Det er synd at han ikke forlenger med oss. Han har vært en svært viktig spiller for Rosenborg, men vi må forholde oss til hans egne ønsker. Vi mener at selv om Daniel skriver ny kontrakt, vil ikke klubben stå i veien om det dukker opp et spennende tilbud til ham, sier Bratseth til rbk.no.

Braaten har gitt beskjed om at han vurderer å fortsette i Rosenborg, men bare dersom det ikke dukker opp fristende tilbud fra utlandet. Han vil ikke til noen annen norsk klubb.

Angriperen er ikke den eneste som kan forsvinne fra Rosenborg på grunn av utløpt kontrakt. Hele åtte spillere i stallen kan bli bosmanspillere når 2007-sesongen er over.

RBK ønsker å reforhandle med Mikael Dorsin, Per Ciljan Skjelbred og Miika Koppinen.

- Vi har samtaler med agentene deres, sier Bratseth til klubbsida.

VIL BLI UTENLANDSPROFF: Daniel Braaten, her for Norge mot Hellas, ønsker seg ut av Norge. Derfor har han sagt nei til å forlenge på Lerkendal. Foto: Scanpix
VIL BLI UTENLANDSPROFF: Daniel Braaten, her for Norge mot Hellas, ønsker seg ut av Norge. Derfor har han sagt nei til å forlenge på Lerkendal. Foto: Scanpix Vis mer

Veteranene Roar Strand, Bjørn Tore Kvarme, Ståle Stensaas og Christer Basma har også kontrakter som løper ut kommende sesong.

• Din kommentar: Hvilken proffliga tror du passer Braaten best?

Braaten stikker fra Rosenborg