Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braaten tvinges inn i 160 minusgrader

Bolton med utradisjonelle metoder.

(Dagbladet.no): Det spørs om ikke Daniel Braaten allerede savner de varme dusjene fra Lerkendal. I Bolton tyr man nemlig til utradisjonelle metoder for å holde spillerne skadefrie - blant annet ved å tvinge dem inn en rom med flytende oksygen, som holder en neglebitende temperatur på 160 minusgrader.

- Det skal være 160 minusgrader der inne, fikk vi vite. Jeg prøvde første gang på tirdag. Det var noe så inni hel**** kaldt, sier Christian «Chippen» Wilhelmsson til Expressen.

Ifølge svensken må spillerne kle på seg hansker, strømperbukser og noe varmt over ørene før de går inn. Kanskje angrer Braaten på at han nylig raket av seg afroen...

- Det bare ryker av kulde der inne. Det er fryktelig kaldt. Man kan liksom ikke puste, men bare står der, sier Wilhelmsson.

Tjærnås imponert

Ifølge Expressen kostet den kalde nyinnretningen to millioner kroner. Det er en liten pris å betale dersom Bolton-spillerne holder seg noenlunde skadefrie gjennom en lang og hard sesong.

- Det skal være bra for muskler, nervesystem, ledd og en masse annet. Jeg er absolutt positivt innstilt til dette, sier svensken.

Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås har besøkt Bolton tidligere, og er imponert over hvordan klubben alltid ligger i forkant når det gjelder teknologi.

KALDDUSJ FOR BRAATEN: Daniel Braaten gjør lurt i å beskytte familiejuvelene når han tvinges inn i Boltons fryseboks etter trening. Foto: SCANPIX
KALDDUSJ FOR BRAATEN: Daniel Braaten gjør lurt i å beskytte familiejuvelene når han tvinges inn i Boltons fryseboks etter trening. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har aldri sett en så utstrakt bruk av vitenskap. Jeg må si at «Big Sam» har fått velfortjent skryt for jobben han har lagt ned. Noe av det lureste han gjorde der var å bygge opp et apparat rundt seg basert på rein og skjær vitenskap, sier Tjærnås til Dagbladet.no.

Også veteran Gary Speed (38) takker klubbens evne til nytenking for at kroppen hans fortsatt holder i Premier League.

- Om jeg hadde gått til et annet lag enn Bolton hadde jeg trolig ikke spilt lenger. Jeg er i bedre form og raskere enn noensinne, sier Speed til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling