Braaten ute i Bolton-kulda

Vraket fra troppen igjen. By Rise bekymret.

(Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide er i ferd med å få sine bange anelser bekreftet. Daniel Braaten er for tiden verken på banen eller benken for Bolton - og var vraket fra troppen for andre gang på rad da Bolton reddet ett poeng på overtid mot West Ham i ettermiddag.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise misliker det han er vitne til.

- Det er ikke mye vi får gjort med det. Vi kan være bekymret for mange som ikke spiller, men jeg registrerer at han ikke får mye matching, sier By Rise til Dagbladet.no.

Garantier uten verdi

Sammen med Åge Hareide besøkte han de norske Englands-proffene i oktober, mens Sammy Lee fortsatt var Bolton-manager. Den gangen ble Hareide beroliget etter tilbakemeldingene på Braaten.

- De er veldig godt fornøyd med Daniel. Det tar alltid litt tid i en ny klubb, men de er fornøyd, sa han.

Nå er Lee byttet ut med Gary Megson, som tilsynelatende ikke har like stor tro på Braaten som forgjengeren.

- Sammy Lee røyk uka etter at vi var der. Da er ikke garantiene vi fikk mye verdt. Hva han nye mener finner vi ut etter hvert, sier By Rise.

IKKE ENGANG PÅ BENKEN: Bolton har ny manager - og den nye sjefen har åpenbart ikke mye tro på Daniel Braaten. Nordmannen har ikke vært i Bolton-troppen i de to siste kampene. Foto: AFP
IKKE ENGANG PÅ BENKEN: Bolton har ny manager - og den nye sjefen har åpenbart ikke mye tro på Daniel Braaten. Nordmannen har ikke vært i Bolton-troppen i de to siste kampene. Foto: AFP Vis mer

Som ikke vil spekulere i om managerskiftet var det verste som kunne skje sett med norske øyne.

- Vi kan ikke bruke energi på det vi ikke får gjort noe med. Men signalene og trua Sammy Lee hadde på Daniel var såpass stor, at det ville vært bra om han var der som garantist.

- Har dere snakket med Daniel i det siste?

- Vi snakket med ham der borte. Det er tett mellom landskampene framover, og vi holder oversikten. Jeg registrerer jo at det ikke ble spilletid i dag heller, for å si det forsiktig, sier By Rise.

Reddet Bolton

Uten Braaten så Bolton ut til å gå på nok et tap, etter George McCartneys vakre volley som ga West Ham 1-0 etter 19 minutter.

Utover i 2. omgang presset Bolton vertene tilbake på banen, og etter flere misbrukte kjempesjanser lyktes endelig kaptein Kevin Nolan to minutter på overtid.

Med ryggen mot mål fikk han elegant lirket ballen forbi Robert Green til 1-1 og poengdeling. Bolton ligger fortsatt nest sist på tabellen med usle sju poeng på 12 kamper, mens West Ham ligger midt på tabellen med 15 poeng.

Braaten ute i Bolton-kulda
<B>FIKK GARANTIER:</B> Men garantiene Åge Hareide og Ola By Rise fikk om Daniel Braaten av daværende Bolton-manager Sammy Lee er ikke lenger mye verdt.