Brad Friedel stoppet Liverpool

Gamsten la den avgjørende pasningen for Blackburn.

(Dagbladet.no): Blackburn-Liverpool 1-0.

Morten Gamst Pedersen var nest sist på ballen da Blackburn scoret kampens eneste mål på et praktfullt angrep. Men den virkelige matchvinneren var den 35 år gamle keeperen i Blackburn-målet.

Brad Friedel - som var reservekeeper i Liverpool fra desember 1997 til november 2000 - vartet opp med en rekke kjemperedninger, og snøt Liverpool for poengene de hadde fortjent etter spill og sjanser.- Brad var fantastisk. Han gjorde noen avgjørende redninger, regjerte i feltet og var en inspirasjon for alle foran seg. Jeg tror alle vokste på den han viste på banen, skryter Rovers-manager Mark Hughes ifølge PA.

Friedel tok alt

Craig Bellamy møtte også gamle lagkamerater - og gikk også nådeløst til verks. Liverpool-spissen førte allerede i det første minuttet opp på høyresida og la inn til Peter Crouch. Men headingen gjorde ikke annen nytte enn å gi Brad Friedel sjøltillit fra første involvering.

John Arne Riise forsøkte et av sine fryktede langskudd etter fem minutter, men igjen var Friedel på plass.

Den amerikanske keeperveteranen var i det hele tatt i veien for det meste, selv om den første omgangen var preget av halvsjanser til begge lag.

Store Liverpool-sjanser

AVGJØRELSEN: Morten Gamst Pedersen la pasningen og Benni McCarthy satte inn kampens eneste mål. I andre enden av banen stengte Brad Friedel målet. Foto: Reuters/Scanpix
AVGJØRELSEN: Morten Gamst Pedersen la pasningen og Benni McCarthy satte inn kampens eneste mål. I andre enden av banen stengte Brad Friedel målet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Den første virkelig store sjansen kom etter nesten 34 spilte minutter. Xabi Alonso slo en lang crossball inn i feltet, der John Arne Riise kom stormende og nikket fint inn foran mål. Craig Bellamy forsøkte å pirke ballen inn ved stolperota, men misset med noen få centimeter.

Drøye minuttet seinere var det Finnan som kom til innlegg på høyresida, og Peter Crouch ved bakerste stolpe forsøkte å heade i mål via gresset, men Brad Friedel var raskt nede og fikk en hånd på ballen.

Bellamy og Crouch hadde også en dobbeltsjanse fire minutter før pause, men begge avslutningene ble blokkert av Blackburn-forsvarere.

Gamst-assist

Liverpool hadde utvilsomt mest grunn til å ergre seg over at det sto 0-0 til pause. Like etter at kampen var i gang igjen, ble det enda ergeligere for de røde.

I det fjerde minuttet dro nemlig Tugay i gang et praktangrep. Han fintet bort en Liverpool-spiller med en praktfull overstegsfinte, og tredde presist gjennom til Morten Gamst Pedersen på løp inn i feltet. Nordmannen slo direkte inn foran mål, der Benni McCarthy enkelt kunne breiside inn ledermålet.

Drøyt halvveis i omgangen slapp Morten Gamst Pedersen unna med en liten pratestund med dommer Rob Styles og Liverpool-spiss Dirk Kuyt. Spillerne knuffet på hverandre etter en duell, og Gamsten kunne fort fått gult kort.

Nye Friedel-perler

Brad Friedel stoppet Liverpool

Drøye kvarterer før slutt kunne Kuyt utliknet for Liverpool, men Friedel reddet mesterlig. Like etter banket Xabi Alonso et langskudd i utsiden av stolpen.

Ti minutter før slutt dempet Liverpool-innbytter Luis Garcia ballen elegant på brystet, men skuddet fra skrått hold ble igjen parert av Friedel.

Xabi Alonso fikk nytt kjempetreff på et langskudd i det 84. minutt, men selvsagt lå Brad Friedel i full strekk nede i hjørnet og slo unna.

Blackburn skaffet seg et viktig pusterom til nedrykksstreken, mens Liverpool taper terreng til tetstriden. Liverpool har trolig også den tøffeste kampen av topplagene i lørdagens runde. De skal spille borte mot Tottenham.