Brad Pitt fikk juling i Beijing

Nei, ikke den Brad Pitt.

BEIJING (Dagbladet.no): Da Dagbladet.no så at Brad Pitt skulle bokse førsterundekamp i tungvektsklassen i Beijing Worker\'s Gymnasium ble vi nysgjerrige og sjekket internasjonale nettaviser.

I jungelen av Brangelina-saker fant vi en liten sak i Melbourne-avisa Herald Sun: Fight Club Beijing starring Brad Pitt.

Saken var klar og vi satt oss på bussen til Fight Club Beijing med Brad Pitt, riktignok i en australsk versjon, i en absolutt hovedrolle i kamp nummer seks.

Danser som en sommerfugl

Vel inne i en nesten fullsatt Fight Club blir motstanderen i det blå hjørnet presentert. Mohammed Arjaoui fra Marokko blir møtt med stillhet av de rundt 10 000 tilskuerne.

Det blir ikke Brad Pitt. Jubelen stiger idet han viser seg, og det matcher nesten jubelen amerikanske Deontay Wilder fikk i kampen før.

Så er vi i gang.

Brad jages rundt i ringen av Mohammed, men danser som en sommerfugl unna de marokkanske slagseriene. Vi venter på å se bistikket i aksjon.

Brad Pitt fikk juling i Beijing

Rundt halvveis i første runde tar Brad over initiativet. Dramaturgien er helt riktig for oss, men før vi får løftet blikket fra blokka banker marokkaneren inn 1-0.

Brad svarer umiddelbart og setter en høyre hook i Mohammeds ansikt. 1-1, og det ringes med gongongen for første runde.

Helten står oppreist

Mens Mohammed setter seg ned i pausen, blir Brad Pitt stående i hjørnet sitt. Han ser tent ut, og nå venter vi et skikkelig comeback.

I papirene vi har fått utlevert står det at Brad er Oseania-mester av året. Når han ikke bokser, jobber han som maler. Ikke helt som den Brad Pitt som har udødeliggjort navnet hans gjennom diverse filmer og ukeblader. Pluss et par aviser.

Oseania-mester Brad går knallhardt ut fra start i andre runde. Mohammed ser nesten litt rystet ut, men så står det plutselig 1-2 på noe som så ut som en klokkeren treff fra Brad.

Samtidig løsner hjelmen til marokkaneren som må ha hjelp ringside for å feste den igjen.

Kan det ha vært riktig mann som fikk det poenget? Vi trippelsjekker at Brad bokser i rødt. Uforståelig for oss, og for Brad også skal det vise seg.

BRAD I TRØBBEL: Brad Pitt (t.h.) hadde kanskje det beste navnet, men fikk juling. Dagbladet.no satt ringside da Pitt gikk på en smell mot marokkanske Mohammed Arjaoui i OL-bokseringen i dag. Foto: Rick Bowmer, AP/Scanpix
BRAD I TRØBBEL: Brad Pitt (t.h.) hadde kanskje det beste navnet, men fikk juling. Dagbladet.no satt ringside da Pitt gikk på en smell mot marokkanske Mohammed Arjaoui i OL-bokseringen i dag. Foto: Rick Bowmer, AP/Scanpix Vis mer

I hvert fall er ikke Pitt med på notene når Mohammeds hjelm er på plass igjen. En dårlig guard og vips er det 1-3. Brad svarer med nok en høyre hook, og det står 2-3.

Spenningen er til å ta og føle på der vi sitter alene på pressetribuneraden vi har funnet i tussmørket inne i boksehallen.

Tre sekunder før gongongen går, får Mohammed tildelt ennå et poeng. Bokseukyndige som vi er skjønner vi ikke noe av den heller. Det gjør ikke Brad heller, skal det vise seg.

Avgjørelsen

Ok, det står altså 2-4 etter to runder. Brad Pitt er i hardt vær, men vi har sett folk komme tilbake fra verre ting enn dette. Brad står fortsatt oppreist mellom rundene, Mohammed sitter. Kan han være supergodt trent? Vi håper det.

Pitt går nok en gang rett i klinsj med Mohammed, og de to gutta kliner løs på hverandre. Klaskene fra slag mot kropp og hode høres gjennom heinga til tilskuerne. Her skal det avgjøres!

2-5.

2-6. Brad Pitt er på vei ut av OL.

3-6, det er fortsatt håp tror vi, men tre sekunder senere står det 3-7. Nå er han bare uheldig.

3-8. Au.

4-8 og marokkaneren går i gulvet. Dommeren stopper kampen, det er åtte sekunder igjen av runden. Mohammeds trener vises bort fra hallen, og nå er det dramatikk her!

Mens treneren selv forsvinner bort fra bokseringen kommer han på at han har Mohammeds hvite håndkle i hånda. Han snur og går tilbake med det, bare for å bli møtt av en streng funksjonær som, skal vi si, eskorterer ham myndig ut av hallen.

Mohammed har fått igjen pusten og tredje runde er slutt uten flere poeng til vår Brad. Brad står fortsatt i hjørnet sitt i pausen.

Skjønte like lite som oss

Med fire poeng å ta igjen på Mohammed er Brad nødt til å gå knallhardt ut fra gongongen går. Det gjør han.

Brad virker mye mer aggressiv nå, og ser ut som om han har fått det overtaket vi trodde han hadde da det plutselig ble 0-1.

5-8, Brad er knalltøff. Dette kan gå veien.

5-9, 5-10 og 5-11 smeller inn i ansiktet hans. Det er tydelig at lufta har gått ut av ham. Beijing Fight Club er over for Brad Pitt i denne omgang, og det blir ikke noen oppfølger før i 2012.

10 sekunder før slutt får han inn en siste høyre hook og pynter på resultatet til 6-11. Brad Pitt er utslått og utslitt.

I den såkalte mixed zone, der pressen møter utøverne etter øvelsene, når vi ham et par minutter senere. Andpusten får han fram at han forsto like lite som oss underveis i kampen.

- Etter andre runde var jeg sikker på at jeg var i ledelsen, men så var jeg to poeng bak. Jeg trodde ærlig talt jeg skulle vinne denne kampen, men sånn er det. Jeg kan ikke være for skuffet over dette.

- Nå skal jeg i hvert fall rett på ferie og ikke tenke på noe en stund, avslutter han og går med bøyd hode i garderoben.

Oppfølgeren kommer forhåpentligvis i London om 4 år.

FIGHT CLUB: Den andre Brad Pitt i rollen som Tyler Durden i «Fight Club» fra 1999.
HARDTSLÅENDE NAVNEBROR: Brad Pitt som den beinharde Mickey O\'Neil i «Snatch» fra 2000.