HER SKJER DET: Shay Given var utspilt i Aston Villa-målet da James Hanson stanget inn 1-1. Det målet avgjorde kampen til lille Bradfords fordel. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
HER SKJER DET: Shay Given var utspilt i Aston Villa-målet da James Hanson stanget inn 1-1. Det målet avgjorde kampen til lille Bradfords fordel. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Bradford klarte det utrolige: Skal spille finale på Wembley

Stakkars Aston Villa ydmyket av fjerdedivisjonslaget.

(Dagbladet): Aston Villa - Bradford City 2-1, 3-4 sammenlagt.

Det skulle egentlig ikke være mulig.

Bradford City, for tiden nummer ti i engelsk fjerdedivisjon, er klare for ligacupfinale.

League Two-laget kom til Birmingham med gode 3-1 i bagasjen, og mot et Aston Villa som ikke akkurat strutter av selvtillit om dagen, klarte de bragden og holdt unna.

Sensasjonelt. For første gang siden Rochdale i 1962 har et lag fra nivå fire gått hele veien til en ligacupfinale.

- Det var litt av en kamp. De hadde oss mot veggen, om vi skal være ærlige. Men etter pausen traff vi tverrliggeren og kunne scoret flere, sier Bradford-manager Phil Parkinson til BBC.

- Vi visste vi kunne straffe dem på dødballer. Vi så på statistikken at de har sluppet inn mange, og jobbet hardt med det. Dette er et øyeblikk vi må nyte, det føltes helt utrolig da fløyta gikk. Nå vil jeg ikke tenke på finalen ennå, la oss bare nyte dette, sier Parkinson.

Utliknet etter pause
Det så lovende ut for hjemmelaget da Christian Benteke omsatte Joe Bennetts innlegg til scoring med en lekker berøring etter 24 minutter, men etter hvilen virket Bradford friskest.

Og fikk betalt.

James Hanson jobbet smart inne i feltet da corneren fra høyre kom, lurte seg inn mellom målscorer Benteke og Ron Vlaar, og hodebanket ballen i nettet bak Shay Given.

- Aston Villa-forsvaret kan ikke engang stave ordet «markering», utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad, nærmest sjokkert over Premier League-lagets elendige defensive arbeid.

Kunne scoret flere
Det kunne blitt mer også, til Bradford.

MYE Å JUBLE FOR: Bradford-spillerne kaster seg over målscorer Hanson. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
MYE Å JUBLE FOR: Bradford-spillerne kaster seg over målscorer Hanson. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

James Hanson var en ørliten forsvarer-berøring unna å kunne stange enda en ball i nettet kort etter utlikningen, og Garry Thompson traff tverrliggeren et drøyt kvarter før slutt.

Aston Villa på sin side var som frosset på 1-1, og klarte lenge ikke å få i gang noe som liknet på en sluttspurt.

Innbytter Andreas Weimann tente håpet da han snek seg inn bak Bradford-forsvaret og satte inn 2-1 to minutter før full tid, men det var ikke nok.

Bradford, godt over 60 plasser bak Aston Villa i ligasystemet, er klare for finale, etter å ha slått ut Wigan og Arsenal tidligere på veien.

- Dette er den verste dagen i sesongen. Vi hadde to sjanser til å klare dette, og gjorde det ikke. Vi har sluppet inn fire mål på dødball på to kamper, og det er ikke bra nok, sier en knust Villa-trener Paul Lambert.

- Jeg er flau. Vi vil aldri få en bedre sjanse til å nå finalen, sier Lambert.

I finalen møter Bradford vinneren av Chelsea og Swansea, som møtes i morgen. Sistnevnte har en 2-0-ledelse å gå på før returmøtet i Wales.