Bradley etter nytt poengtap: - Jeg er veldig frustrert

Men Stabæk tok tilbake 2. plassen.

• STABÆK - SARPSBORG 08 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter det overraskende 4-1-tapet for Start i forrige serierunde, var Stabæk ute etter å vise seg fra en bedre side mot formsvake Sarpsborg 08 i ettermiddag.

Bob Bradleys mannskap fikk det imidlertid tøft nok engang. Laget skapte knapt en målsjanse i løpet av kampen. I stedet var det Sarpsborg 08 som var nærmest seier, etter at Martin Wiig og Amin Askar begge hadde store muligheter til å score i andre omgang.

God taktisk plan Sarpsborg 08-trener Geir Bakke satte elleveren sin opp i en 4-5-1-formasjon, med en svært løpssterk femmer på midtbanen.

Det gjorde det vanskelig for Stabæk-spillerne.

I stedet for at typer som Kamal Issah, Giorgi Gorozia og Luc Kassi evnet å sette opp det offensive trekløveret Ernest Asante, Adama Diomande og Yassine El Ghanassy i gunstige posisjoner på banens siste tredjedel, noterte de seg for en rekke grove feilpasninger.

Heller ikke Stabæks varemerke denne sesongen, de lynhurtige, presise overgangene, lyktes bæringene med. Til det var rytmen altfor dårlig.

Wiigs gigantmiss Samtidig slet også Sarpsborg 08 med angrepsspillet sitt. For selv om Bakkes gutter lyktes optimalt defensivt, klarte de grønnkledde gjestene aldri å utnytte Stabæks mange balltap.

Åtte minutter ut i andre omgang var det imidlertid østfoldingene som produserte kampens største sjanse, da tidligere Stabæk-spiller Anders Trondsen avanserte med ballen på venstresiden.

Trondsen, som har det følsomme venstrebeinet sitt som sin største forse, banket ballen inn foran mål. Der hadde lagkamerat Martin Wiig funnet en god plassering, bak ryggen på Stabæks midtstoppere. Fra seks meter kunne Wiig bare sette hodet til ballen så ville oddsen være lav for at det ble scoring.

Til S08-spissens frustrasjon klarte imidlertid hjemmelagets ivorianske landslagskeeper, Mande Sayouba, å avverge forsøket med en sterk reaksjonsredning.

Tok tilbake 2. plassen For Stabæk var det Asante som kom nærmest, med et fattig skudd som gikk like utenfor stolpen i 2. omgang. Etter oppgjøret var det derfor en skuffet Bradley som møtte C More.

- Jeg er veldig frustrert. Når et lag har spillere bak ballen, er det utfordrende å finne en måte å skape sjanser på. Jeg syns vi hadde gode idéer til tider, men utførselen var ikke bra, sier den amerikanske treneren.

- Er dere inne i en dårlig periode nå?

- Det kan du si hvis du ser på våre to siste kamper. Det er vår jobb å snu dette. Vi har en uke fri nå, så får vi jobbe videre, sier Bradley.

MISLYKTES: Landslagsspiss Adama Diomande slet med å komme til sjanser i 0-0-kampen mot Sarpsborg 08.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MISLYKTES: Landslagsspiss Adama Diomande slet med å komme til sjanser i 0-0-kampen mot Sarpsborg 08. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Han kan imidlertid trøste seg med at laget tok tilbake 2. plassen på tabellen fra Vålerenga, som gikk forbi etter gårsdagens seier over Sandefjord.

- Vi er stolte Samtidig gleder Sarpsborg 08 seg over det ene poenget.

- Vi har vært nedi med hånda i det siste. Det er godt å ta med seg et poeng her, sier Bakke til C More.

- Vi ble satt på prøve og klarte å holde nullen. Det er vi stolte av. Vi har hatt en god treningsuke, begynner å få folk tilbake og ser ut som et fotballlag igjen. Det er bra, fortsetter Sarpsborg 08-treneren.

SKADET SEG: S08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen spilte videre etter denne duellen med Birger Meling i første omgang, men måtte gi seg i pausen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SKADET SEG: S08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen spilte videre etter denne duellen med Birger Meling i første omgang, men måtte gi seg i pausen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer